KF ĀM palīdzēs atgriezties Latvijā Krievijas pilsoņiem, kuriem šeit ir palikušas ģimenes

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasОформление и выдача биометрических заграничных паспортов
Оформление и выдача биометрических заграничных паспортов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM individuālā kārtībā risina jautājumu ar Krievijas "iestrēgušajiem" pilsoņiem, kuru ģimenes dzīvo Baltijas valstīs.

RĪGA, 29. aprīlis – Sputnik. Krievijas ĀM individuālā kārtībā risina situācijas ar Krievijā "iestrēgušo" pilsoņu izvešanu, kuru ģimenes atrodas citās valstīs, lielākoties runa ir par Baltijas valstīm, paziņoja ārpolitikas iestādes pārstāve Marija Zaharova.

Нападающий Даллас Маверикс Кристапс Порзингис  во время баскетбольного матча  - Sputnik Latvija
Porziņģis pirms dažām dienām atlidoja uz Liepāju no Dalasas ar privāto lidmašīnu

Diplomāte paskaidroja, ka ar to tiek domāta Krievijas pilsoņu kategorija, kuru dzīve lielākā mērā ir saistīta ar citu valsti, piemēram, viņiem ir uzturēšanās atļauja citā valstī, vai citi dokumenti pastāvīgai dzīvošanai ārzemēs, citas valsts pilsonība. Daži no viņiem izrādījušies situācijā, kad viņi nav spējuši laikus izbraukt no KF, robežas tika slēgtas, lidojumi un dzelzceļa satiksme tika apturēta.

"Lielākoties runa ir par mūsu pierobežu, ļoti daudz ir gadījumu ar Baltiju, kad ģimenes, piemēram, ir tur, bet cilvēks izbrauca uz šejieni, taču iestrēga," citē Zaharovu RIA Novosti.

Viņa paskaidroja, ka ar šādiem cilvēkiem KF ĀM risina situāciju individuāli, tiek sastādīti šādu pilsoņu saraksti, kuriem ir nepieciešams izbraukt no valsts. "Šie jautājumi laužas cauri, cenšamies atbloķēt," sacīja KF ĀM oficiālā pārstāve.

Sakarā ar koronavīrusa izplatības draudiem kopš 27. marta Krievija ir apturējusi aviosatiksmi ar citām valstīm. Izņēmumus sastāda tikai izvešanas reisi, kā arī kravu, pasta, sanitārie un humanitārie reisi, tukšu lidmašīnu pārvietošana tehniskās apkopes veikšanas, tranzīta lidojumi ar nosēšanos degvielas uzpildes vai ekipāžas maiņas nolūkos Krievijas teritorijā un lidojumi, kas tiek īstenoti pēc atsevišķiem KF Ministru kabineta lēmumiem.

Багаж - Sputnik Latvija
Aiz robežām iestrēguši 2400 Latvijas valstspiederīgie. Simtiem vēlas nokļūt Latvijā

Kopš 31. marta Krievija ir samazinājusi izvešanas reisu skaitu, kā arī noteikusi ierobežojumus ievesto pasažieru skaitam. Tagad Krievijas valstspiederīgo ierašanās Maskavā no citām valstīm notiek tikai Šeremetjevas lidostā, ne vairāk par 500 cilvēkiem diennaktī, vai citām lidostām KF subjektos – ne vairāk par 200 cilvēkiem diennaktī.

RŽD holdings koronavīrusa situācijas fonā 5. aprīlī atcēla arī savu vienīgo palikušo tiešo pasažieru vilcienu ar Baltkrieviju, kurš kļuva par pēdējo šādu starptautisko sastāvu.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, pasaulē ir reģistrēts vairāk nekā 3,1 miljons inficēšanās gadījumu, vairāk nekā 218 tūkstoši cilvēku ir miruši.

Ziņu lente
0