Krievijas ĀM pārstāve nosaukusi kopēju unikālu iespēju pandēmijas apstākļos

© Sputnik / Виталий Невар / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Светлогорске
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Светлогорске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No tā, kādu mācību mēs gūsim no krīzes un kā paši to pārvarēsim, ir atkarīga mūsu kopīgā nākotne, uzsvēra Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. Aizvadītajā nedēļā kvalitatīvs lūzums cīņā ar koronavīrusa pandēmiju nav novērots, brīfingā konstatēja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Viņa norādīja, ka joprojām saglabājas augsta slimības izplatības dinamika, turklāt līdztekus augošajam inficēto un upuru skaitam pandēmija ļoti negatīvi ietekmē pasaules ekonomiku.

Женщины с детьми в лагере в столице Сомали городе Могадишо - Sputnik Latvija
ANO: gada beigās pasaulē miljoniem cilvēku cietīs badu

"Pašreizējos apstākļos nevietā ir vairāku valstu augošie angažētie un nepamatotie uzbrukumi atsevišķām valstim un starptautiskajām organizācijām, centieni uzvelt tām visu atbildību par pašreizējo epidemioloģisko krīzi. Tagad ir laiks meklēt kopīgus risinājumus un apvienot pūles. Krievija atbalsta Pasaules veselības organizācijas un tās vadības pasākumus cīņai ar koronavīrusu un iesaka stiprināt tās koordinatora lomu cīņā ar pandēmiju," informēja Zaharova.

Viņa akcentēja, ka Maskava uzskata par nepieciešamu nekavējoties atcelt visas nelikumīgās vienpusējas sankcijas, kas vairākās valstīs pasliktina humanitāro situāciju epidēmijas apstākļos.

Zaharova atzīmēja, ka pašreizējā krīze kļuvusi par nopietnāko pārbaudījumu visai starptautiskajai sabiedrībai, pārbaude vai cilvēce spējīga ne tikai izdzīvot, bet arī ir gatava veidot jaunas pieejas tagadēŗjās attiecībās ar mērķi kardināli atrisināt kolektīvos aktuālākos jautājumus.

"Tagad mums ir unikāla iespēja, apdomājot notiekošā būtību, apzinoties savstarpējās saiknes un atkarību planetāra mēroga draudu priekšā, apstiprināt, ka nepastāv alternatīvas solidāram konstruktīvam darbam ar mērķi pārvarēt pandēmijas sekas un labot tās rezultātā radušos līdzsvara trūkumu pasaules ekonomikā," secināja KF ĀM pārstāve.

Kopš gada sākuma koronavīrusa pandēmija pārņēmusi gandrīz visu pasauli, fiksēti vairāk nekā 2,65 miljoni inficēšanās gadījumu, no tiem vairāk nekā 185 tūkstoši beigušies letāli, gandrīz 722.5 tūkstoši – ar izveseļošanos. Upuru un inficēšanās gadījumu skaita ziņā līdera vietā joprojām ir Savienotās Valstis, tām seko Spānija, Itālija, Francija un Vācija. Krievijā fiksēti vairāk nekā 62 tūkstoši inficēto, 555 letāli gadījumi un 4891 izveseļošanās gadījums.

Захарова назвала уникальную общую возможность в условиях пандемии
Ziņu lente
0