"Nebijuši profilakses pasākumi": Maskava gatavojas Uzvaras parādei

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasКупола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве
Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija komentēja iespēju atlikt Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienai veltīto parādi koronavīrusa pandēmijas dēļ.

RĪGA, 3. aprīlis — Sputnik. Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis, ģenerālmajors Igors Konašenkovs pastāstīja, kā resors reaģējis uz mediju sniegtajām ziņām par Uzvaras parādes atlikšanu vai norisi bez skatītājiem, vēsta RIA Novosti.

В День памяти и скорби рижане зажгли свечи у памятника Освободителям Риги - Sputnik Latvija
Jubileja karantīnā: vai koronavīruss sabojās Uzvaras dienu Rīgā

Iepriekš koronavīrusa pandēmijas apstākļos mediji apsprieda iespēju atlikt līdz rudenim Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienai veltīto parādi vai organizēt to bez skatītājiem.

Tomēr I.Konašenkovs uzsvēra, ka nav pieņemti nekādi lēmumi par parādes atlikšanu vai formāta izmaiņām.

Parādes sagatavošanas darbi norit pēc plāna. Pie tam organizēti bezprecedenta profilakses pasākumi. Visiem parādes dalībniekiem vairākas reizes dienā tiek mērīta temperatūra. Visas telpas, kur izmitināti treniņu dalībnieki, tiek rūpīgi dezinficētas.

"Visi treniņu dalībnieki ļoti vēlas piedalīties šajā vēsturiskajā notikumā un trenējas sviedriem vaigā," uzsvēra I.Konašenkovs.

Informāciju par to, ka Uzvaras parādi pagaidām nav plānots atlikt, apstiprināja arī Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Viņš atzīmēja, ka visi apstākļi tiek rūpīgi apsvērti un analizēti.

Atgādināsim, ka Maskava uzaicinājusi lielu skaitu pasaules valstu līderu piedalīties Uzvaras 75. gadadienas svētkos. Ielūgumi nosūtīti Ukrainas prezidentam Vladimiram Zeļenskim, ASV prezidentam Donaldam Trampam, Vācijas kanclerei Angelai Merkelei, Ķīnas priekšsēdētājam Sji Dziņpinam, Francijas prezidentam Emanuelam Makronam un citiem.

Участники марша, приуроченного к 78-й годовщине парада 1941 года на Красной площади - Sputnik Latvija
Uzvaras dienā Maskavā ieradīsies delegācija no ASV

Patlaban aptuveni divi desmiti valstu un valdību vadītāji pieņēmuši ielūgumu. Viņu vidū ir Indijas, Kubas, Čehijas, Venecuēlas, Baltkrievijas, Armēnijas, Moldovas un Serbijas augstākās amatpersonas.

Francijas prezidents Emanuels Makrons plāno ierasties, pat neskatoties uz koronavīrusu. Maskavas ielūgumu viņš pieņēma viens no pirmajiem.

Atgādināsim, ka Uzvaras jubilejas parāde notiks 9. maijā Sarkanajā laukumā Maskavā.

Ziņu lente
0