Putins pagarināja brīvdienas Krievijā līdz 30. aprīlim

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins informēja par pasākumiem, ko valsts plāno veikt cīņā ar koronavīrusa izplatību.

RĪGA, 2. aprīlis - Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins pagarināja brīvdienu režīmu Krievijā līdz 30. aprīlim, saglabājot darba samaksu, jo koronavīrusa izplatības draudi saglabājas un epidēmijas apogejs valstī vēl nav sasniegts. Par to valsts vadītājs informēja uzrunā nācijai 2. aprīlī.

Политолог, руководитель экспертного совета Фонда стратегического развития Игорь Шатров - Sputnik Latvija
Politologs: Putins pieņēmis vienīgo pareizo lēmumu, ņemot vērā epidēmijas tempus KF

Tāpat Putins pastāstīja par citiem pasākumiem cīņā ar Covid-19 izplatību.

Viņš konstatēja, ka iepriekš Krievijā izsludinātā brīvdienu nedēļa ir parādījusi, ka vīrusa izplatības risku izdodas samazināt, tāpēc pieņemts lēmums pagarināt brīvdienu režīmu līdz 30. aprīlim. Taču, ja situācija ļaus, šo termiņu būtu iespējams samazināt.

"Visā valstī izsludinātā brīvdienu nedēļa, kā arī pašizolācijas režīms, kas paredzēts vairāku reģionu iedzīvotājiem, ļāva mums iegūt laiku preventīviem pasākumiem, visu varas iestāžu mobilizācijai, resursu, veselības aprūpes sistēmas paplašināšanai," teica Putins savā uzrunā.

"Epidēmijas apogejs pasaulē, arī mūsu valstī vēl nav pagājis. Šī iemesla dēļ esmu pieņēmis lēmumu pagarināt brīvdienu režīmu līdz mēneša beigām, tas ir, līdz 30. aprīlim ieskaitot," teica prezidents. Viņš uzsvēra, ka brīvdienās darbiniekiem tiek saglabāts atalgojums.

Pie tam varasiestādes, slimnīcas, aptiekas, pirmās nepieciešamības preču veikali un vitāli svarīgi dienesti turpinās darbu arī brīvdienu periodā.

Koronavīrusa infekcijas izplatības apkarošanas pasākumu ietvaros Krievijas reģionu vadītājiem tiks piešķirtas papildu pilnvaras, viņu pienākums ir līdz nedēļas beigām noteikt konkrētu profilakses pasākumu kompleksu, kas ir "optimāli tikai viņu teritorijā, gan no cilvēku veselības un drošības, gan ekonomikas un galvenās infrastruktūras stabilitātes nodrošināšanas viedokļa".

Президент РФ В. Путин выступил с обращением в связи с коронавирусом  - Sputnik Latvija
Putins palaidis iedzīvotājus brīvdienās koronavīrusa dēļ

Gubernatoriem uzdots noteikt īpašu pārvietošanās kārtību atbilstošo reģionu teritorijā personām un transporta līdzekļiem, izņemot tos, kuri veic starpreģionālos pārvadājumus.

Tāpat reģionu vadība pati izlems, kādas iestādes un uzņēmumi strādās to teritorijā, kādi darbību pārtrauks.

Krievijas prezidents aicināja pilsoņus vērīgi izturēties pret varasiestāžu prasībām un mediķu ieteikumiem.

"Godājamie Krievijas pilsoņi, lūdzu jūs arī turpmāk ārkārtīgi uzmanīgi izturēties pret varasiestāžu prasībām, ārstu un speciālistu ieteikumiem, sargāt sevi un savus tuviniekus. Ārkārtīgi svarīga, daudzos gadījumos pat izšķiroša bija un joprojām ir mūsu kopīgā atbildība un savstarpējais atbalsts," teica Putins savā uzrunā valsts iedzīvotājiem.

Ziņu lente
0