Uzvaras dienā Maskavā ieradīsies delegācija no ASV

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasУчастники марша, приуроченного к 78-й годовщине парада 1941 года на Красной площади
Участники марша, приуроченного к 78-й годовщине парада 1941 года на Красной площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vēstnieks Krievijā atzīmēja, ka ASV ļoti nopietni un atbildīgi vērtē piemiņu par notikumiem pirms 75 gadiem un sabiedroto uzvaru pār nacistisko Vāciju un Japānu.

RĪGA, 16. marts - Sputnik. Uzvaras dienas 75.gadadienas svētkos Maskavā piedalīsies augstu stāvoša delegācija no ASV, ja vien nemainīsies Krievijas plāni pasākumu organizācijas aspektā, ņemot vērā situāciju ar koronavīrusu, paziņoja ASV vēstnieks Krievijā Džons Sallivans, informē RIA Novosti.

"Patlaban man nekas nav piebilstams par to, kas tieši būs ASV delegācijas sastāvā. Taču es varu apliecināt – tāda ir ASV prezidenta un viņa administrācijas apņemšanās – ja pasākumi 9.maijā notiks pēc Krievijas valdības sākotnējā plāna, tos apmeklēs ļoti augstu stāvoša delegācija no ASV," atklāja Sallivans intervijā izdevumam "Kommersant".

Москва отпраздновала  75-летие освобождения Варшавы от немецко-фашистских захватчиков - Sputnik Latvija
Video
Maskava atzīmēja 75. gadadienu Varšavas atbrīvošanai no vācu fašistu iekarotājiem

ASV vēstnieks Krievijā atzīmēja, ka ASV ļoti nopietni un atbildīgi vērtē piemiņu par notikumiem pirms 75 gadiem un sabiedroto uzvaru pār nacistisko Vāciju un Japānu.

"Mums ir, ko nosvinēt, tā ir ļoti svarīga gadadiena. Patlaban koronavīrusa dēļ ir grūti kaut lko prognozēt, taču, ja 9.maija svinības notiks, kā ieplānots, jūs tajās ieraudzīsiet arī ļoti augstu stāvošus dalībniekus no ASV," pastāstīja vēstnieks.

Diplomāts piebilda, ka koronavīrusa epidēmijas fonā ASV atcelts liels skaits pasākumu.

"Konferences, sporta sacensības. Vien no populārākajiem notikumiem sportā ASV ir ikgadējais Koledžu čempionāts basketbolā. Tas vienmēr notiek martā, un tautā iesaukts par "marta trakumu". Visi vienkārši jūk prātā par šo čempionātu. Taču arī to nācās atcelt. Tāpat kā daudzas citas sacensības. Taču mums ir jāpilda savs pienākums, lai pasargātu savus pilsoņus. Krievijas varasiestādēm jādara tas pats savu pilsoņu aizsardzībai. Tā ir mūsu prezidenta un, cik man zināms, arī Krievijas vadības prioritāte," atzīmēja Sallivans.

Iepriekš Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pastāstīja, ka Kremlī saņemta informācija: ASV prezidents Donalds Tramps neieradīsies Uzvaras jubilejas svētkos Maskavā, taču patlaban viņš nevar pateikt, kādā līmenī ASV tiks pārstāvētas.

Ziņu lente
0