Blogere no Polijas novērtējusi dzīvi Maskavā

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasКолокольня Ивана Великого в Москве
Колокольня Ивана Великого в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Blogere atzina, ka paziņas stāstījuši par leduslāčiem uz ielām, nabadzību un tukšiem veikaliem, taču viņa pati ieraudzījusi dzīvi Krievijas galvaspilsētā un stāsta par to.

RĪGA, 15. marts - Sputnik. Dzīve Maskavā nemaz neatšķiras no dzīves lielpilsētās Polijā, taču Krievijas galvaspilsēta ir daudz labāk piemērota bērniem. Šādu viedokli intervijā portālam Gazeta.pl pauda bloga "Mamma Maskavā" vadītāja Anna Golembevska.

Kopā ar vīru viņa pārcēlās uz dzīvi Krievijā, jo ģimenes galvan tika piedāvāts darbs Maskavā. Anna audzina bērnu un par dzīvi Krievijā gūtos iespaidus atstāsta savā blogā.

Blogere atzina, ka paziņas stāstījuši par "leduslāčiem uz ielām", "nabadzību un tukšiem veikaliem", taču viņa pati savām acīm ieraudzījusi, ka Krievijas galvaspilsēta ne īpaši atšķiras no lielpilsētām Polijā, varbūt tikai cenas šeit ir augstākas, stāsta RIA Novosti.

Студенты на лекции - Sputnik Latvija
Cik maksā zinātnes granīts? Cik maksā studijas lielākajās augstskolās Krievijā

Īpašu uzmanību Golembevska veltīja "bērnu" jautājumam. Viņa konstatēja, ka Krievijas iedzīvotāji pret bērniem izturas īpaši sirsnīgi. "Viņi (Krievijas iedzīvotāji – red.) ne tikai mīl bērnus, - man radās iespaids, ka maskavieši viņus lolo un lutina."

Tomēr nav viegli audzināt bērnu Maskavā. Golembevska vēl joprojām neizmanto metro, jo nebūt ne visās stacijās iekārtots lifts bērnu ratiņiem. Tāpat Maskavā ir liels skaits veikalu pusbagrabos vai augstu virs ietves, un tajos grūti nokļūt ar ratiņiem.

Pie tam Golembevka atzīmēja, ka Maskavā katrā pagalmā ir bērnu laukums, turklāt tur nav tikai vientuļas šūpoles vien, tur ir patiešām interesanti daudzkrāsaini kompleksi, kuros verd dzīvība. Krievijas galvaspilsētā organizēts liels skaits interesantu nodarbību bērniem, darbojas daudz dažādu klubu, spēļu zāļu un bērnu stūrīšu.

"Domāju, Maskavā patiešām ir jauki būt bērnam," uzsvēra Golembevska. Viņa piebilda, ka mātei būt nav viegli jebkurā vietā pasaulē, tāpēc, droši vien, arī Krievijā sievietes nogurst, tāpat kā visas pārējās, taču, pēc blogeres domām, tas nu nemaz nav manāms.

Ziņu lente
0