Politika

Krievijas ĀM pārmet NATO "uzbrukuma dūres" veidošanu pie KF robežām

© Sputnik / Наталья СеливерстоваЗдание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве
Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka lēmums organizēt mācības "Defender Europe" laikā, kad Krievija svinēs Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75.gadadienu, ir ļoti daiļrunīgs.

RĪGA, 8. martsSputnik. Rietumi neslēpj, ka "potenciālais pretinieks" manevru "Defender Europe 2020" ietvaros būs Krievija, norāda Krievijas Ārlietu ministrija.

Resors pievērsis uzmanību ASV aizsardzības ministra Marka Espera izteikumiem – politiķis norādījis, ka "Defender Europe 2020" mērķis ir vēlme sūtīt Krievijai signālu, lai piespiestu to mainīt "slikto uzvedību", vēsta RIA Novosti.

"Pentagona vadītājs gan nepaskaidroja, ko tas nozīmē, turklāt to viņš arī nevarētu. Skaidrs taču, ka mūsu valsts nevienu neapdraud, bet uzbrukuma dūri pie Krievijas robežām pulcē tieši NATO," teikts Krievijas ĀM oficiālās pārstāves Marijas Zaharovas atbildē uz mediju jautājumu.

Нашивка на форме военнослужащего батальона НАТО - Sputnik Latvija
Pirmie amerikāņu karavīri šķērsojuši Polijas robežu: tuvojas "Defender"

Viņa piezīmēja, ka lēmums organizēt mācības "Defender Europe" laikā, kad Krievija svinēs Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75.gadadienu, ir ļoti daiļrunīgs.

"Karu sāka nacistiskā Vācija, aizbildinoties ar nepamatotām apsūdzībām PSRS. Šodien līdzīgas tēzes izmanto Vašingtona, pūloties vērst spiedienu pret Krieviju," piebilda Zaharova.

Viņa uzsvēra, ka neizdosies piespiest Krieviju mainīt ārpolitikas kursu.

"Krievijas vēsturē daudzi mēģinājuši draudēt, žvadzinot ieročus. Visi šie mēģinājumi ir beigušies bēdīgi," atgādināja ĀM oficiālā pārstāve un ieteica NATO "padomāt par agresīvās darbības sekām, kas tikai pastiprina starptautisko spriedzi".

Mācības "Defender Europe", kurās plānots izspēlēt amerikāņu spēku pārvietošanu uz Eiropu, noritēs no 20.aprīļa līdz 20.maijam pārsvarā – Vācijas, Polijas un Baltijas valstu teritorijās. Tajās piedalīsies aptuveni 37 tūkstoši karavīru no 18 valstīm, tostarp 20 tūkstoši – no ASV. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka tās būs lielākās amerikāņu spēku mācības Eiropā kopš aukstā kara laikiem.

Ziņu lente
0