Kara veterāniem dāvātas tiesības bez maksas braukt "Krievijas dzelzceļa" vilcienos

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankas"Поезд памяти" с ветеранами отправился из Калининграда
Поезд памяти с ветеранами отправился из Калининграда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Krievijas dzelzceļš" nodrošinās visiem Lielā Tēvijas kara veterāniem bezmaksas biļetes vilcienos visā valstī. Bez maksas būs iespējams noformēt arī biļeti sirmgalvja pavadonim, pastāstīja holdinga vadītājs Oļegs Belozerovs.

RĪGA, 22. februāris — Sputnik. Lielā Tēvijas kara veterāni saņēmuši tiesības jebkurā laikā bez maksas izmantot vilciena pakalpojumus Krievijas teritorijā, luksa klases, SV, kupeju vagonos un vietkaršu vagonos visu kategoriju tālsatiksmes vilcienos, paziņoja holdinga vadītājs Oļegs Belozerovs.

Ветераны принесли цветы к Вечному огню - Sputnik Latvija
#UzvarasPasts: RT dod iespēju uzrunāt veterānu personīgi

"Holdinga KDz vadība pieņēmusi lēmumu par Lielā Tēvijas kara dalībnieku un invalīdu pārvadāšanu bez maksas ar vienu pavadoni ne tikai līdz šī gada beigām. Šis lēmums jau stājies spēkā un darbosies vienmēr," Belozerova teikto citēja KDz preses dienests.

Bezmaksas braucienus var izmantot arī ārvalstu pilsoņi: šim nolūkam jāuzrāda Lielā Tēvijas kara dalībnieka vai invalīda apliecība vai apbalvojuma "Par Ļeņingradas aizsardzību" apliecība, ko izdevušas PSRS kompetentās iestādes saskaņā ar formu, kas bija spēkā 1992. gada 1. janvārī.

Braucienu skaits nav ierobežots.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par izmaksām Lielā Tēvijas kara invalīdiem un veterāniem, bijušajiem nepilngadīgajiem koncentrācijas nometņu un geto gūstekņiem, kā arī vairāku citu kategoriju cilvēkiem, vēstīts Kremļa vietnē. Izmaksas veltītas Uzvaras dienas 75. gadadienai. Tās saņems arī Baltijas valstīs pastāvīgi dzīvojošie Krievijas pilsoņi.

Izmaksas 75 tūkstošu rubļu apmērā saņems Lielā Tēvijas kara invalīdi, veterāni, bijušie nepilngadīgie koncentrācijas nometņu un geto, kā arī citu ieslodzījuma vietu gūstekņi, ko izveidojuši fašisti Otrā pasaules kara periodā, Somijas kara, Lielā Tēvijas kara, Japānas karā bojāgājušo karavīru atraitnes un atraitņi, kā arī mirušo Lielā Tēvijas kara invalīdu un kara dalībnieku atraitņi un atraitnes.

9 мая в Риге - Sputnik Latvija
RT iepazīstināja ar pirmo stāstu projekta #UzvarasPasts ietvaros

Izmaksas 50 tūkstošu rubļu apmērā saņems arī bijušie pilngadīgie nacistisko koncentrācijas nometņu, cietumu un geto ieslodzītie.

Krievijas valdība segs izdevumus, kas saistīti ar dekrēta izpildi, tostarp arī izmaksu piegādes izdevumus. Izmaksas tiks veiktas aprīlī un maijā.

Saskaņā ar datiem par 2019. gada 1. novembri, Krievijas teritorijā dzīvoja 60 842 Lielā Tēvijas kara dalībnieki un invalīdi, viņiem pielīdzinātas personas un viņu ģimenes locekļi – gandrīz 1 miljons 89 tūkstoši cilvēku.

Ziņu lente
0