Jāraksta krieviski: Krievija atgriezusi Latvijai 20 tonnas mocarellas

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasРабота Росcельхознадзора на таможне
Работа Росcельхознадзора на таможне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija nav palaidusi uz Kazahstānu 20 tonnas beļģu mocarellas, ņemot vērā dokumentācijā pieļautās kļūdas un marķējuma prasību pārkāpumus.

RĪGA, 20.februāris — Sputnik. Krievija atgriezusi Latvijā 20 tonnas mocarellas, kas nosūtītas tranzītā no Beļģijas uz Kazahstānu. Eksportējamā produkta sertifikātā un marķējumā nebija norādītas nepieciešamās ziņas, liecina informācija kontroles iestādes "Rosseļhoznadzor" Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabalu pārvaldes vietnē.

Mocarellas krava tika nogādāta caur automašīnu caurlaides punktu Ubiļinka uz Krievijas un Latvijas robežas. 

Манго - Sputnik Latvija
Atņēma mango un riekstus: ko muitnieki neļauj ievest Latvijā

Dokumentu pārbaudes gaitā noskaidrojās, ka nav izpildītas prasības par sertifikātu pienam un piena produktiem, kas tiek eksportēti no ES uz Krieviju: nebija sniegtas ziņas par ražotāju – uzņēmuma nosaukums, numurs un adrese, ko produkcijas eksporta veikšanai reģistrējis ES kompetents veterinārais dienests.

Bez tam marķējumā nebija sniegta informācija krievu valodā un Muitas savienības dalībvalstu valodās, tostarp arī par preces nosaukumu, sastāvu, piena tauku daļu, ražotāja nosaukumu un atrašanās vietu, produkcijas sastāvu.

20 tonnu mocarellas ievešana Eirāzijas ekonomiskās savienības muitas teritorijā tika aizliegta, noformēta deklarācija par kravas atgriešanu.

Iepriekš jau vairākkārt vēstīts par mēģinājumiem ievest Krievijā no Latvijas pārtikas produktus bez atbilstoši noformētiem dokumentiem. Piemēram, janvāra beigās Krievija atgrieza Latvijā gandrīz 40 tonnas mintaja, ņemot vērā pārkāpumus veterinārajos sertifikātos minētajā informācijā – dokumenti faktiski bija izsniegti pirms preču ražošanas un nosūtīšanas no eksportētājvalsts.

Контрабанда сигарет - Sputnik Latvija
Lietuvā būtiski pieaugusi cigarešu kontrabanda

Pērnā gada oktobrī Rosseļhoznadzor Sanktpēterburgas, Ļeņingradas un Pleskavas apgabalu pārvaldes darbinieki atgrieza Latvijas teritorijā gandrīz 36 tonnas siera, sviesta un saldā krējuma. Inspektori konstatēja, ka informācija par pasterizētā saldā krējuma svaru, kas sniegta veterinārajos sertifikātos, neatbilst informācijai uz transporta iepakojuma – kartona kārbām. Turklāt daļai partijas – 199,5 kilogramiem saldā krējuma nebija izsniegts eksportētājvalsts veterinārais sertifikāts, kas apstiprinātu preču drošību un izcelsmi.

Augusta sākumā Krievija atgrieza Latvijā 20 tonnas mehāniski apstrādātas vistu gaļas, kas parasti tiek izmantota desu ražošanai. Eksportētājvalsts veterinārajā sertifikātā bija veiktas nelikumīgas izmaiņas.

Jūnija vidū Rosseļhoznadzor darbinieki neielaida Krievijā no Latvijas saldēta laša partiju, vairāk nekā 18 tonnas, jo uz vairākām kārbām ražošanas datums apsteidza zvejas datumu. Laša ievešana Eirāzijas ekonomiskās savienības muitas teritorijā tika aizliegta, noformēts akts par kravas atgriešanu kaimiņu teritorijā.

Ziņu lente
0