Twitter un Facebook piespriests sods Krievijā par atteikšanos pārvest serverus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальные сети
Социальные сети - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Twitter un Facebook juristi, tāpat kā Krievijas komunikāciju tīklu kontroles iestādes pārstāvji tiesas sēdē nepiedalījās, tāpēc lēmums tika pieņemts, vadoties no rakstiskajiem materiāliem.

RĪGA, 14. februāris – Sputnik. ASV kompānijām Facebook un Twitter piespriests sods Krievijā par atteikšanos pārvest uz Krieviju serverus ar vietējo lietotāju datiem, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Ноутбук на столе с интернет-страницей Google - Sputnik Latvija
Latvija vēlas aplikt ar nodokli Google un Facebook, taču baidās no ASV

Abas lietas izskatīja Maskavas Miertiesa, atbildētāji tika atzīti par vainīgiem administratīvā noziegumā. Tiesnesis kompānijām piespriedis soda naudu 4 miljonu rubļu apmērā (aptuveni 63 tūkstoši ASV dolāru).

Twitter un Facebook juristi, tāpat kā Krievijas komunikāciju tīklu kontroles iestādes pārstāvji tiesas sēdē nepiedalījās, tāpēc lēmums tika pieņemts, vadoties no rakstiskajiem materiāliem. Sods kompānijām jāapmaksā 60 dienu laikā no brīža, kad lēmums stājies spēkā.

Krievijas komunikāciju tīklu kontroles iestāde "Roskomnadzor" sāka administratīvo lietvedību pret Twitter un Facebook pirms gada: ASV kompānijas nepaziņoja, vai Krievijā dzīvojošo sociālo tīklu lietotāju datu bāzes pārnestas uz serveriem Krievijā, kā to pieprasa Personas datu likums, kas stājās spēkā 2015. gada septembrī.

Iepriekš Facebook un Twitter jau sodītas par minēto pārkāpumu: 2018. gada decembrī tām piespriests naudas sods 3 tūkstošu rubļu apmērā.

Ziņu lente
0