Pienākums aizstāvēt patiesību par Uzvaru: Putins pastāstīja par unikālu arhīvu

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин выступает с ежегодным посланием Федеральному собранию
Президент РФ Владимир Путин выступает с ежегодным посланием Федеральному собранию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrā pasaules kara lielākā arhīva materiāli kļūs pieejami gan Krievijas, gan visas pasaules iedzīvotājiem, uzsvēra Vladimirs Putins: nekaunīgiem meliem un mēģinājumiem sagrozīt vēsturi Maskava liks pretī faktus.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Krievijai ir pienākums nodrošināt patiesības saglabāšanu par Lielo Tēvijas karu un pretoties centieniem falsificēt tās vēsturi, paziņoja valsts vadītājs Vladimirs Putins, izklāstot paziņojumu KF Federālajai sapulcei.

"Šogad mēs atzīmēsim Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienu. Krievijai 9. maijs ir dižākie un svētākie svētki. Mēs lepojamies ar uzvarētāju paaudzi, godājam viņu varoņdarbu. Mūsu atmiņa nav tikai milzīgas cieņas pienesums varonīgajai pagātnei, tā kalpo mūsu nākotnei, iedvesmo mūs, stiprina mūsu vienotību. Mums ir pienākums aizstāvēt patiesību par Uzvaru – citādi ko mēs pateiksim mūsu bērniem, ja meli, kā sērga, sāks izplatīties visā pasaulē?" uzsvēra Putins.

Prezidents atzīmēja, ka nekaunīgiem meliem un centieniem sagrozīt vēsturi Krievijai jāliek pretī fakti.

"Krievijā tiks izveidots lielākais, pilnvērtīgākais arhīvu dokumentu, kino un foto materiālu komplekss par Otro pasaules karu, kas būs pieejams gan mūsu pilsoņiem, gan visai pasaulei. Šāds darbs ir mūsu kā uzvarētāju valsts pienākums un atbildība nākotnes paaudžu priekšā," uzsvēra Putins.

Почетный караул на площади Пилсудского в Варшаве - Sputnik Latvija
Visīstākā elle: KF izvērtējuši Polijas plānus aizliegt Krievijas vēstures redzējumu

Lai saglabātu vēsturisko atmiņu un Uzvaras 1941.-1945. gada Lielajā Tēvijas karā 75. gadadienas zīmīgumu, Putins ar savu dekrētu pasludināja 2020. gadu Krievijā par Piemiņas un slavas gadu. Pēc prezidenta sacītā, maijā KF gatavojas pienācīgi atzīmēt Uzvaras pār fašismu 75. gadadienu, tiks organizēta vērienīga svinīgu pasākumu programma.

Telekanāls RT iepriekš paziņoja par plaša projekta #СтраницыПобеды (#UzvarasLappuses) uzsākšanu, kurš stāsta Lielās Tēvijas kara vēsturi balstoties uz jauno mediju publikācijām. Projektu var apskatīt piecos sociālajos tīklos, katrā no tiem tiek publicēts unikāls saturs.

Ziņu lente
0