Pie "okupantiem" ciemos nebrauc: ukraiņi un Latvijas iedzīvotāji atzinuši Krimu

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasОткрытие самого большого в Крыму ледового катка
Открытие самого большого в Крыму ледового катка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielo ukraiņu tūristu skaitu Krimā var uzskatīt par "tautas balsojumu" jautājumā par pussalas Krievijas statusa atzīšanu, uzskata Sergejs Aksjonovs.

RĪGA, 7. janvāris – Sputnik. Krimu pērn apmeklēja kopā 7,43 miljoni tūristu, ārvalstu tūristu vidū līderpozīciju ieņem ukraiņi, Baltijas valstu vidū – igauņi, taču ir viesi arī no Latvijas, ASV, Taizemes un Gruzijas, pastāstīja republikas vadītājs Sergejs Aksjonovs.

Pēc viņa sacītā, 2019. gadā Krievijas pussalu apmeklēja gandrīz par 10% vairāk tūristu, nekā iepriekšējā gadā.

Ārvalstu tūristu vidū līderpozīcijas joprojām ieņemt Ukrainas pilsoņi – 2019. gadā Krimu apmeklēja aptuveni 1,1 miljons cilvēku.

"Domāju, to var uzskatīt par sava veida kaimiņvalsts pilsoņu tautas balsojumu jautājumā par Krimas Krievijas statusa atzīšanu – jo pie "okupantiem" ciemos nebrauc," uzrakstīja Aksjonovs savā Facebook lapā.

Aptuveni piektā daļa no Krimas ārvalstu tūristu kopskaita ir baltkrievi, apmēram 11% - no Kazahstānas, 7% - no Vācijas, 4% no Uzbekistānas un Armēnijas. Baltijas valstu vidū visbiežāk uz Krimu brauc atpūsties igauņi – viņi sastādīja aptuveni 3% no visa ārzemju tūristu plūsmas.

"Tāpat pie mums viesojās Zviedrijas, Somijas, Ķīnas, ASV, Gruzijas, Latvijas, Taizemes, Spānijas un citu valstu pilsoņi," piebilda Aksjonovs.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā.

Prezentācijas galvenais pārsteigums - kraukšķīga cūkas kājiņa pēc senlaicīgas latviešu receptes - Sputnik Latvija
Latvija naidīgi pūlas padzīt rīdziniekus no Krimas. Restorāns "JūRa" iesaka atbildēt

Ukraina vēl joprojām uzskata Krimu par savu "okupēto" teritoriju. Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, pilnā atbilstībā ar starptautiskajām tiesībā un ANO Reglamentu nobalsoja par pussalas iekļaušanu Krievijas sastāvā, atjaunojot vēsturisko taisnību. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina sacītā, Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Turklāt, saskaņā ar valsts reģistrācijas un kadastra komitejas datiem, līdz ar pārējiem ārzemniekiem Latvijas valstspiederīgie iegādājas Krimā dzīvojamo un nedzīvojamo nekustamo īpašumu, veic uzņēmējdarbību. Tostarp, ģimene no Rīgas atvēra Sevastopolē latviešu virtuves restorānu. Latvijas Drošības policija (tagadējais Valsts drošības dienests) paziņoja, ka saistībā ar šo faktu ir uzsākusi pārbaudi. KF ĀM norādīja, ka rūpīgi sekos līdzi situācijai gadījumā, ja uz restorāna īpašniekiem tiks izdarīts spiediens.

Ziņu lente
0