Sporta jurists konstatējis pretrunas WADA sankcijās pret Krieviju

© Foto : facebook / Сергей АлексеевСпортивный юрист Сергей Алексеев
Спортивный юрист Сергей Алексеев   - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pasaules Antidopinga aģentūra attiecinājusi uz Krievijas sportu nepamatotu un nelikumīgu sodu, neskatoties uz nepārprotamām pretrunām organizācijas politikā pret Krieviju.

RĪGA, 3. janvāris – Sputnik. Situācija ar dopingu Krievijas sportā pacēlusi Pasaules Antidopinga aģentūru (WADA) kvalitatīvi jaunā līmenī, paziņoja organizācijas vadītājs Kreigs Rīdijs. Pēc viņa vārdiem, cīņa ar dopingu Krievijā ir WADA galvenie panākumi kopš 2014.gada, kad viņš stājies aģentūras vadītāja postenī. Nākamā gada 1.janvārī Rīdiju WADA prezidenta postenī nomainīs Polijas pārstāvis Vitolds Banka.

WADA darbībās pret Krieviju ir saskatāmas acīmredzamas pretrunas, radio Sputnik ēterā konstatēja sporta jurists, Krievijas Juristu asociācijas Sporta tiesību komisijas priekšsēdētājs Sergejs Aleksejevs.

"No vienas puses, aģentūra paziņoja, ka Krievijā pēdējos gados radīta viena no labākajām sistēmām pasaulē cīņai ar dopingu, no otras – atņem statusu Krievijas Antidopinga aģentūrai (RUSADA), jo tā it kā neatbilstot WADA kodeksa prasībām, un pie tam atzīst, ka ka Krievijas aģentūrai atbilst visiem kritērijiem," norādīja Aleksejevs.

Rezultātā WADA nepamatoto un nelikumīgo pasākumu sekas vērsušās pret visu Krievijas sportu, uzsvēra jurists.

Аббревиатура всемирного антидопингового агентства - Sputnik Latvija
Viedoklis
WADA mērķi: klaunu izrāde vai britu sazvērestības teorija?

9.decembri WADA izpildkomiteja atstādināja Krievijas sportistus no lielākajām starptautiskajām sacensībām, ieskaitot Olimpiskās un Paralimpiskās spēles, uz četriem gadiem ar iespēju "tīrajiem" sportistiem saņemt individuālas atļaujas dalībai sacensībās neitrālā statusā.

RUSADA locekļu kopsapulce pieņēma aģentūras novērotāju padomes ieteikumu – nepiekrist WADA izpildkomitejas lēmumam. Pēc RUSADA nosūtītās informācijas saņemšanas par iebildumiem pret izpildkomitejas spriedumu WADA pienākums ir nodot minēto strīdu Sporta Arbitrāžas tiesā.

Алексеев указал на противоречие в политике WADA по отношению к России
Ziņu lente
0