Zaharova pastāstīja, kas traucē Krievijas un ASV attiecību attīstībai

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве
Официальный представитель министерства иностранных дел России Мария Захарова во время брифинга в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerika lieliski saprot, ko var iegūt no attiecību attīstības, taču pastāv "arī cita realitāte" – ASV politiskā vide, kurā notiek vēlēšanu process.

RĪGA, 31. decembris – Sputnik. "Krievijas kārts", ko izspēlē virkne ASV politiķu vēlēšanu procesa gaitā, bloķē daudzas normālu divpusēju Vašingtonas un Maskavas attiecību attīstības iespējas, uzskata KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova, vēsta RIA Novosti.

KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs 10. decembrī darba vīzītē apmeklēja ASV, kur veicis pārrunas ar valsts sekretāru Maiku Pompeo un ticies ar prezidentu Donaldu Trampu. Puses apsprieda Sīriju, Ukrainu, Lībiju, Afganistānu un Venecuēlu. Tāpat tika skarti stratēģiskās stabilitātes jautājumi, New START liktenis un situācija ar KTDR.

США развязали новый вооруженный конфликт! Лавров говорит о взрывоопасной политике - Sputnik Latvija
Sergejs Lavrovs: Krievija atbildēs uz ASV agresīvajiem izlēcieniem

"Nav manās pilnvarās komentēt savas izjūtas. Taču ja runājam par Amerikas pieeju, tad ir skaidra izpratne par to, ka viņi apzinās, kādus bonusus var iegūt no ekonomiskām attiecībām, politiskām attiecībām, no attiecībām kopumā virknē citu nozaru. Turklāt saprot, šobrīd lielākoties runa ir par garām palaistajām iespējām," pateica Zaharova RIA Novosti intervijā, atbildot uz jautājumu, vai viņai radās iespaids, ka ASV prezidents Donalds Tramps un viņa administrācija patiešām ir noskaņoti attiecību uzlabošanai ar KF.

KF ĀM oficiālā pārstāve norādīja, ka jāņem vērā, ka ASV prezidents, "pirmkārt, ir biznesmenis un viņš visu pārved skaitļu un ekonomisko rādītāju jomā". Zaharova piebilda, ka, no šī aspekta, Amerika apzinās garām palaistās iespējas attiecību ar Krieviju neattīstīšanas dēļ.

"Amerikāņi, būdami pragmatiski cilvēki, lieliski saprot, ko viņi var iegūt no attiecību attīstības," uzsvēra viņa.

Turklāt viņa piebilda, ka pastāv "arī cita realitāte" – ASV politiskā vide, kurā notiek vēlēšanu process.

"Virkne politisko aktīvistu izmanto "Krievijas kārti" kā daļu savas politiskās kampaņas. Šī pieeja tika izraudzīta pirms dažiem gadiem, un tā joprojām tiek aktīvi īstenota virknes kandidātu kampaņu ietvaros. Tas bloķē daudzas iespējas normālu divpusējo attiecību attīstībai. Tā tas ir šodien," paskaidroja Zaharova.

Iepriekš Lavrovs Pirmā kanāla raidījumā "Boļšaja igra" atzīmēja, ka ārpolitikas iestādes vadītāja tikšanās ar prezidentu valsts vizītes laikā ir "principiāla lieta" Amerikas un Krievijas attiecībās. Šāda tradīcija netiek uzturēta ar visām valstīm, taču Maskava un Vašingtona to ievēro.

Ziņu lente
0