Tas ir komiski: Puškovs paskaidroja Igaunijas ĀM nostājas nepamatotību saistībā ar Sputnik

© Sputnik / Евгений АшихминУрмас Рейнсалу
Урмас Рейнсалу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komentējot Igaunijas IeM draudus Sputnik Igaunija darbiniekiem, ārlietu ministrs Urmass Reinsalu balstījās uz subjektīva viedokļa, nevis uz tiesiska vērtējuma, uzsvēra Krievijas senators Aleksejs Puškovs.

RĪGA, 23. decembris – Sputnik. Igaunijas ĀM vadītāja Urmasa Reinsalu paziņojums par to, ka Sputnik ir propagandas līdzeklis, nevis medijs, ir subjektīvs viedoklis, paziņoja Federācijas Padomes Informācijas politikas mijiedarbības ar medijiem pagaidu komisijas vadītājs Aleksejs Puškovs TASS intervijā.

Генеральный директор МИА Россия сегодня Дмитрий Киселев. - Sputnik Latvija
"Var izraisīt ķēdes reakciju visā Eiropā": Kiseļovs par draudiem Sputnik Igaunija

Savā oficiālajā Facebook lapā Reinsalu paziņoja, ka "nesaprot", kādēļ tiek saņemtas sūdzības par Igaunijas varasiestāžu rīcību.

"Sputnik – tas taču nav brīvs medijs, bet gan infooperācijas apakšvienība. Mēs īstenojam ES sankcijas un darām to pamatoti," uzrakstīja viņš.

Attiecībā uz EDSO mediju brīvības lietu pārstāvja Arlema Dezīra aicinājumu Igaunijas valstij atturēties no nevajadzīgiem Sputnik Igaunija darba ierobežojumiem, Reinsalu paziņoja, ka Igaunijā tiek piemērotas ES sankcijas, kuras skar Sputnik īpašuma formas, nevis ierobežojumus saistībā ar vietējā portālā darba uzturēšanu.

Taču vēstules ar kriminālvajāšanas draudiem par saikni ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa" Sputnik Igaunija darbinieki saņēma no valsts Policijas un robežsardzes departamenta Naudas atmazgāšanas informācijas biroja, kurš ietilpst Iekšlietu ministrijas, nevis ĀM struktūrā.

Komentējot šo paziņojumu, Aleksejs Puškovs uzsvēra, ka Igaunijas varasiestādes, acīmredzot, slikti saprot likuma varas nozīmi. Nevienā starptautiskā dokumentā nav jēdziena "propagandas līdzeklis", līdz ar to tas ir ministra subjektīvais vērtējums, atsaukties uz kuru ir "absolūti nepamatoti un komiski", uzsvēra senators.

Iepriekš starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" informēja, ka Sputnik Igaunija darbinieki saņēmuši Policijas un robežsardzes departamenta vēstules ar atklātiem draudiem ierosināt krimināllietas, ja viņi līdz 2020. gada 1. janvārim nepārtrauks darba attiecības ar starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa".

Vārda brīvība igauņu gaumē: Sputnik darbiniekiem draud ar krimināllietām - Sputnik Latvija
Video
Vārda brīvība igauņu gaumē: Sputnik darbiniekiem draud ar krimināllietām

Savu lēmumu Tallina pamatoja ar sankcijām, ko ES ieviesa 2014. gada martā pret vairākām fiziskām un juridiskām personām pēc notikumiem Ukrainā.

Starptautiskā ziņu aģentūra "Rossija segodņa" uzsvēra, ka nav iekļauta nekādos ES sankciju sarakstos. Tā paziņoja, ka Igaunijas varasiestāžu darbības uzskata par skandalozu patvaļu un plāno vērsties tādās starptautiskās organizācijās, kā ANO, EDSO, Eiropas Padome, UNESCO, ECT ar prasību atbilstoši novērtēt šo vārda brīvības bezprecedenta pārkāpumu, lai nodrošinātu žurnālistu tiesības īstenot savu profesionālo darbību

Ziņu lente
0