Banka no Latvijas tiesā piedzinusi no Kirkorova vairāk nekā pusmiljona parādu

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasПевец Филипп Киркоров.
Певец Филипп Киркоров. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turklāt iespaidīgo kredīta parāda summu Krievijas estrādes zvaigznei nāksies izmaksāt bēdīgi slavenajai ar savu skandalozo likvidāciju ABLV bankai.

RĪGA, 7. decembris – Sputnik. Krievijas estrādes zvaigznei Filipam Kirkorovam nāksies šķirties no vairāk nekā 651 tūkstoša eiro. Maskavas Taganskas tiesa nolēma, ka šāda summa, kā arī aptuveni 20 tūkstoši eiro procentos, skatuves māksliniekam ir jāizmaksā Latvijas ABLV bankai.

Здание банка ABLV - Sputnik Latvija
Vairāk nekā miljards eiro? Cik "netīrās" naudas bija ABLV

Šeit būtu vērts atgādināt, ka 2018. gadā, pēc skandāla, kurš radās saistībā ar iespējamo bankas ABLV dalību starptautiskās naudas atmazgāšanas shēmās, banka bija spiesta apturēt darbību un uzsākt pašlikvidācijas procedūru.

Saskaņā ar Maskavas pilsētas kopējās jurisdikcijas tiesu oficiālajā mājaslapā norādīto informāciju, lēmums ABLV lietā pret Kirkorovu tika paziņots 5. decembrī. Lieta tiek skatīta kategorijā "prasības par aizdevuma, kredītlīguma summu piedziņu".

Sadaļā prasītājs norādīta ABLV BANK AS, sadaļa atbildētājs – Kirkorovs F.B. un SIA "Filipp Kirkorov Production". Esošais lietas stāvoklis "daļēji apmierināta".

Neraugoties uz to, ka Kirkorovam nāksies šķirties no apaļas summas – vairāk nekā pusmiljona eiro, viņa advokāts Aleksandrs Dobrovinskis neslēpj savu prieku. Lieta tāda, ka sākumā banka cerēja piedzīt no slavenā Krievijas skatuves mākslinieka aptuveni 4 miljonus.

Tādēļ Dobrovinskis nosauca šo uzvaru tiesā par viņa un Filipa "pilnu, neapstrīdamu un satriecošu" uzvaru.

Работники банка ABLV собрались вместе для прощальной фотографии - Sputnik Latvija
Bernis: ABLV Bank sagrauta, reputācija sabojāta – kādam par to ir jāatbild

Atgādināsim, ka ABLV Bank prasība pret Kirkorovu tika piereģistrēta 2019. gada septembrī. Toreiz parādījās arī informācija, ka Krievijas Federālais nodokļu dienests nobloķēja dziedātāja Fiļipa Kirkorova kontus Sberbank un SDM-Bank bankā.

Augustā medijos parādījās paziņojumi par Kirkorova iekļaušanu Federālā tiesu izpildītāju dienesta datubāzē par trīs sodu nesamaksāšanu 2000 rubļu apmērā.

Tiesa, Kirkorova ģenerālais direktors Genādijs Ribaks toreiz visas šīs ziņas nosauca par "kārtējo murgu"

Ziņu lente
0