Parādiet visai pasaulei: Apple iekļāva Krimu Krievijas sastāvā

© Sputnik / Сергей ГунеевРоссийские флаги. Архивное фото
Российские флаги. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija Apple novērsusi kļūdu lietotnē "Laikapstākļi", un tagad Krima tiek attēlota kā Krievijas teritorija.

RĪGA, 28. novembris – Sputnik. Apple mobilajā lietotnē "Laikapstākļi" Krima tagad tiek attēlota kā Krievijas teritorija. Krimā līksmo un piedāvā amerikāņu kompānijai neapstāties pie sasniegtā, vēsta RIA Novosti.

Krima atkal kļuva par Krievijas reģionu 2014. gadā. Marta plebiscītā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju izteicās par iekļaušanu Krievijas Federācijas sastāvā. Ukraina vēl joprojām uzskata Krimu par savu "īslaicīgi okupēto" teritoriju. "Demokrātiskie" Rietumi arī nevēlas ņemt vērā Krimas iedzīvotāju gribu un izvēlas atbalstīt Ukrainas pozīciju. Tādēļ daudzās kartēs pussala joprojām tiek attēlota Ukrainas sastāvā.

Taču kompānija Apple spērusi izšķirošu soli uz priekšu. Tā iekļāvusi Krimu Krievijas sastāvā mobilajā lietotnē "Laikapstākļi". Krimā uzskata, ka uz šo soli Amerikas milzi iedrošināja nevēlēšanās zaudēt perspektīvo un ienesīgo Krievijas noieta tirgu.

© Sputnik ЛатвияApple "Laikapstākļi" ekrānuzņēmums
Parādiet visai pasaulei: Apple iekļāva Krimu Krievijas sastāvā - Sputnik Latvija
Apple "Laikapstākļi" ekrānuzņēmums

Komentējot situāciju, Valsts domes deputāts no Krimas reģiona Mihails Šeremets paziņoja, ka Apple beidzot ir novērsusi kļūdas, kas saistītas ar Krimas teritoriālo piederību. Un tikšanās laikā ar Apple pārstāvi Krievijā Darju Jermoļinu Valsts domes Drošības komitejas vadītājs Vasīlijs Piskarjovs izteicās analoģiski.

Turklāt Piskarjorvs uzskata, ka Apple nebūtu jāapstājas pie sasniegtā. Kompānija var parādīt visai pasaulei objektīvas un taisnīgas Krimas realitātes uztveres piemēru. Kā arī, pēc viņa domām, Apple derētu aizdomāties par savas pārstāvniecības atvēršanu Krimā.

Концерт в честь 5-летия воссоединения Крыма с Россией - Sputnik Latvija
Krima atbildēja Ukrainai uz tās "pussalas atgriešanas stratēģiju" un deva labu padomu

Atgādināsim, ka Krievijas vadība daudzkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, pilnā atbilstībā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Reglamentu nobalsoja par pussalas iekļaušanu Krievijas sastāvā, atjaunojot vēsturisko taisnību. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina sacītā, Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Tāpat atgādināsim, ka Krimā vairākkārt viesojušies ārzemju delegāti. Un viņi visi nonāca pie viena un tā paša secinājuma – Krimas pussala kļuvusi par Krievijas daļu uz likumīgas tautas gribas paušanas pamata, un Krimas iedzīvotāju izvēli attiecībā uz pievienošanos Krievijas 2014. gada referendumā nodiktējušas paša reģiona iedzīvotāju intereses.

Ziņu lente
0