Ļepss gatavs sēdēt cietumā Latvijā un atteikties no "Vodkas glāzītes"

© Sputnik / Sergey MelkonovРоссийский исполнитель Григорий Лепс
Российский исполнитель Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Runa taču nav par naudu": pazīstamais Krievijas dziedātājs Grigorijs Ļepss nožēlo, ka Latvijas valdība liegusi viņam iebraukšanu valstī.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Piektdien, 1. Novembrī, Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča lapā Facebook parādījās informācija, ka Krievijas pilsonis Grigorijs Lepsveridze iekļauts nevēlamo personu sarakstā Latvijas Republikā. Tas nozīmē, ka Ļepss vairs nevarēs koncertēt Latvijā.

Komentējot situāciju intervijā LTV7 krievu programmā, dziedātājs pavēstīja, ka viņam ir ļoti žēl, ka tā iznācis. Viņš atzīmēja, ka var iesniegt dokumentus, un lai viņu droši sēdinot cietumā, ja kāds atradīšot kaut ko sliktu par viņu. Pie tam viņš uzsvēra, ka nekustamā īpašuma Latvijā viņam nav.

Taču visvairāk dziedātājs skuma, ka cilvēki vairs nevarēs atnākt uz viņa koncertiem.

"Žēlīgais Dievs, daudz cilvēku, manas daiļrades pielūdzēju šogad neizdzirdēs savus skaņdarbus. Šeit taču nav runa par naudu," paskaidroja dziedātājs.

Ļepss pastāstīja, ka vienkārši braucis uz Latviju strādāt un nesaprot, kāds tam sakars ar politiku. Viņam šķiet dīvaini, ka sportisti un mūziķi cieš tādēļ, ka politiķi nevar vienoties.

"Ja kaitina dziesma "Vodkas glāzīte uz galda", tad, ja vēlas, varu to izsvītrot no sava repertuāra šeit. Ja Latvijas valdībai tā patiks, viņi var mani izsaukt jebkurā brīdī, es atbraukšu, atbildēšu uz viņu jautājumiem," teica dziedātājs.

Ļepss piezīmēja, ka ir Krievijas pilsonis un nesaskata neko sliktu cieņpilnā attieksmē pret prezidentu Vladimiru Putinu. Vēl vairāk, būs ļoti labi, ja visu valstu pilsoņi atbalstīs savus prezidentus, viņš uzskata.

"Kādai būtu jābūt manai attieksmei pret Putinu? Tā ir lieliska. Mēs viņu ievēlējām, viņš ir lielisks politiķis. Galvenais, ka pie tam es taču nekad neesmu atļāvies publiski aizvainot Latvijas tautu. Tas nav manā raksturā. Žēl cilvēku, kuri jau nopirkuši biļetes uz koncertu. Latvijā ir lieliska tauta," teica mūziķis un piebilda, ka cerot: Ārlietu ministrija tomēr atcels iebraukšanas aizliegumu.

Melnais saraksts

Iepriekš vēstīts, ka jūlija beigās ap Grigoriju Ļepsu izcēlās skandāls. Tieslietu ministrs Jānis Bordāns pārmeta iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam nepiedienīgu uzvedību, jo viņš apmeklējis Ļepsa koncertu Jūrmalā.

Pēc Bordāna domām, tāda rīcība esot pazemojusi Latvijas valsti. Viņš atgādināja valdībai, ka Ļepss iekļauts melnajā sarakstā Lietuvā, un nolēma, ka ar to pietiek līdzīgām sankcijām no Latvijas puses. Toreiz Bordānu atbalstīja tikai publicists Otto Ozols.

Певец Григорий Лепс - Sputnik Latvija
Bordāns kritizē Ģirģenu par Ļepsa koncerta apmeklēšanu

Jāpiebilst, ka neviens Bordāna un Ozola prasības neatbalstīja – ne sabiedrība, ne citi politiķi. Tolaik arī Latvijas ĀM neatbalstīja aizliegumu iebraukšanai.

Latvijas ārlietu ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris pastāstīja, ka ārlietu ministrs var iekļaut cilvēku melnajos sarakstos, ja viņš ir Latvijai nevēlams, vai ir pamats domāt, ka viņš apdraud valsts vai sabiedrisko drošību. Taču Grigirojam Lepsam "piekasīties" neizdodas, nav iespējams arī attiecināt pret viņu nevienu no minētajiem punktiem.

Savukārt iekšlietu ministrs atzīmēja, ka viņam nav tiesiska pamata iekļaut Lepsu melnajā sarakstā – šim nolūkam vajadzīgs kompetentu iestāžu signāls.

Jāpiebilst, ka 2020. gada februārī Ļepsam bija ieplānota koncertu sērija Latvijā, taču pēc informācijas par to, ka māksliniekam liegta iebraukšana Latvijā, biļešu pārdošana apturēta.

Ziņu lente
0