Krievijā stājušies spēkā vienkāršoti uzturēšanās atļaujas saņemšanas noteikumi

© Sputnik / Игорь ДегтяревДокументы
Документы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā ieviesta beztermiņa uzturēšanās atļauja, kā arī pagaidu uzturēšanās atļauja atsevišķām ārvalstu pilsoņu kategorijām bez kvotas.

RĪGA, 1. novembris - Sputnik. Krievijā ieviestas beztermiņa uzturēšanās atļaujas, kā arī paplašināts ārvalstnieku loks, kuri var saņemt uzturēšanās atļauju bez pagaidu uzturēšanās atļaujas saņemšanas, turklāt pieteikumu izskatīšanas termiņš saīsināts līdz četriem mēnešiem, vēsta RIA Novosti.

Atbilstošie normatīvo aktu grozījumi stājušies spēkā šodien, 1.novembrī.

Паспорт гражданина РФ  - Sputnik Latvija
Kā Maskava "vilina" krievus no Latvijas

Likumā paredzēta beztermiņa uzturēšanās atļaujas saņemšana (iepriekš dokuments tika izsniegts uz pieciem gadiem), izņemot gadījumus, kad tā tiek izsniegta augsti kvalificētiem speciālistiem un viņu ģimenes locekļiem (uz darba atļaujas termiņu) un kvalificētiem speciālistiem (uz trim gadiem).

Tagad atsevišķu kategoriju ārvalstu pilsoņi var saņemt pagaidu uzturēšanās atļauju ārpus kvotas. Šī norma attiecināta uz pilsoņiem, kuri dzimuši Krievijā, stājušies laulībā ar Krievijas pilsoni, piedalās valsts programmā tautiešu brīvprātīgas pārcelšanās sekmēšanai, atzīti par bēgļiem, vai saņēmuši pagaidu patvērumu Krievijā.

Vienkāršoti uzturēšanās atļaujas saņemšanas noteikumi virknei ārvalsru pilsoņu – tagad KPFSR teritorijā dzimušie, bijušie Padomju Savienības pilsoņi, kā arī no Krimas autonomās republikas teritorijas deportētie un viņu tiešie tuvinieki var saņemt uzturēšanās atļauju, iepriekš nepieprasot pagaidu uzturēšanās atļauju. Uzturēšanās atļauju varēs saņemt arī Krievijā dzimušie bērni, ko adoptējuši ārzemnieki.

Jāpiebilst, ka saīsināts arī pagaidu uzturēšanās atļauju pieteikumu izskatīšanas laiks līdz četriem mēnešiem.

Ziņu lente
0