"Liberālo mediju" darbinieki pastāstīja par savu darbu

© Pixabay / pompiРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi no viņiem ir vairāk norūpējušies par labu algu un sociālajām garantijām, nekā par ideoloģiju: pēc kāda laika varēs saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju Eiropā un pat Amerikas pasi pēc vienkāršotas sistēmas.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Telekanāls RT tikās ar "liberālo" mediju darbiniekiem un palūdza viņiem pastāstīt par sava darba īpatnībām un publicēja žurnālistu atbildes uz "visasākajiem" jautājumiem, vēsta RIA Novosti.

Tā, "Medūzas" darbinieks pastāstīja, ka izdevumam ir komerciālas saistības dažu Krievijas komercstruktūru un reģionālo vadītāju priekšā. Tādēļ nodaļu redaktoriem ir jāsaskaņo tēmas ar galveno redaktoru vai personīgi ar projekta ģenerāldirektoru.

Эгилс Левитс с супругой Андрой у памятника Свободы в день инаугурации - Sputnik Latvija
Latvijai neveicas ar prezidentiem: profesore kritizē Levitu

Telekanāla "Doždj" korespondente izrādījusies neapmierināta ar nelielo algu un pazeminājušos profesionālisma līmeni. Tāpat viņu mulsina tas, ka 2015. gadā kanāla galveno redaktoru un grāmatas "Visa Kremļa armija" autoru Mihailu Zigarju atstādināja no ētera, kaut gan skaitās, ka kanālā nav cenzūras.

Žurnālists, kurš sadarbojās ar žurnālu The New Times, apgalvo, ka izdevums nekad nav bijis reāli neatkarīgs, bet gan, tieši pretēji, lobēja dažu biznesmeņu un politiķu intereses. Pēc "Radio Brīvība" Maskavas biroja portāla darbinieces sacītā, vadībai īsti nerūp apmeklētāju skaits portālā, žurnālistiem tiek prasīts publicēt materiālus par Krievijas varas problēmām, par neapmierinātību reģionos sakarā ar federālā centra politiku un tekstus par "vārda brīvības apspiešanu Krievijā".

Telekanāla "Nastojaščeje vremja" žurnālists norāda, ka viņus vada nevis žurnālisti, bet gan "vidējā līmeņa menedžeri", daudzi no kuriem Krievijā nav bijuši vairāk nekā desmit gadus.

Pēc viņa sacītā, vairums kolēģu "nesaprot, pie kā viņi strādā", viņi vairāk ir norūpējušies par labu algu un sociālajām garantijām, nekā par ideoloģiju: pēc kāda laika varēs saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļauju Eiropā un pat ASV pasi pēc vienkāršotas sistēmas, jo "faktiski tu esi ASV Valsts departamenta darbinieks".

Ziņu lente
0