Pentagons pastāstīja, kā B-52 imitējis uzlidojumu Krimai

© REUTERS / Tim ChongСтратегический бомбардировщик ВВС США B-52
Стратегический бомбардировщик ВВС США  B-52 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV bruņoto spēku Eiropā vadība informēja, ka nesen stratēģiskais bumbvedējs B-52H Stratofortress pietuvojies Krimai un imitējis uzbrukumu.

RĪGA, 23. oktobris – Sputnik. Divi ASV Gaisa spēku stratēģiskie bumbvedēji -52H Stratofortress devušies treniņu lidojumā virs Melnās jūras. Tā mērķis – "integrācija un gatavība sadarboties ar sabiedrotajiem un partneriem Eiropā." Par to vēstīts ASV bruņoto spēku Eiropā vadības preses relīzē, ziņo RIA Novosti.

Monitoringa resursa PlaneRadar dati liecina, ka lidojums noticis 19.oktobrī, pie tam viens no B-52H pietuvojies Krimai un imitējis uzbrukumu.

​ASV bruņoto spēku Eiropā vadība informēja, ka lidojums ildzis 12 stundas, tā laikā organizēti kopīgi treniņi ar karavīriem no Rumānijas, Ukrainas un Gruzijas.

Ракетоносцы Ту-95МС - Sputnik Latvija
Viedoklis
Spārnotie "lāči" kontrolē ziemeļus. Amerikāņu B-52H neapsteigs Tu-95

Boeing B-52H Stratofortress tika ražots laikā no 1952. līdz 1962.gadam kā stratēģiskais bumbvedējs, kas spēj nogādāt jebkurā PSRS punktā divas lielas jaudas termiskās kodolbumbas. Patlaban tā ir ASV GKS tālās darbības bumbvedēju aviācijas galvenā lidmašīna.

Arī iepriekš minētie bumbvedēji ir parādījušies pie Krievijas robežām. Martā viens no amerikāņu B-52H vairākkārt imitēja uzlidojumu Baltijas flotes bāzei, pāris citi – aplidoja Kaļiņingradas apgabalu. To dēļ Krievijas lidotāji vairākkārt pacēluši gaisā iznīcinātājus.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ar nožēlu atzīmēja, ka amerikāņu bumbvedēju parādīšanās Krievijas robežu tuvumā rada papildu spriedzi. Aizsardzības ministrija vairākkārt aicināja Vašingtonu atteikties no tamlīdzīgām operācijām, taču Pentagons lūgumu noraidīja.

Ziņu lente
0