Eksperti pastāstīja, ko tūristi nožēlo pēc atgriešanās no atvaļinājuma

© Scott Barron / CruisersПенсионеры на борту круизного лайнера
Пенсионеры на борту круизного лайнера - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
62% tūristu, atgriežoties no brauciena, atrod veselu lērumu iemeslu just nožēlu: nepiemērota kompānija, laikapstākļi, ēdiens un daudz kas cits bojā viņu pelnīto atpūtu.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Vien 38% tūrisma rezervācijas servisa aptaujāto nenožēlo neko pēc atgriešanās no atvaļinājuma. Pārējos apbēdināja sliktie laikapstākļi, nepiemērota kompānija un palaistās iespējas, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Momondo.ru.

Servisa analītiķi aptaujāja vairāk nekā trīs tūkstošus lietotāju, lai noskaidrotu, ko viņi nožēlo, atgriežoties no atvaļinājuma.

Izrādījās, ka 36% aptaujāto nepietika laika, lai izdarītu visu iecerēto. Divas reizes mazāk ir to cilvēku skaits, kuri nepaspēja pilnā mērā iedziļināties jaunas valsts kultūrā, parunāties ar vietējiem vai izgaršot vietējo virtuvi.

Депрессия, стресс, тревога - Sputnik Latvija
Kāpēc darbs pēc atvaļinājuma rada stresu

Vēl tūristi nožēloja to, ka izvēlējās braucienam nepiemērotu kompāniju. Ceļabiedru vidū, ar kuriem nav bijis ērti atpūsties, ir gan draugi, gan radi, gan otras pusītes vecāki un pat bērni.

Katrs desmitais dusmojās, ka izvēlējās nepiemērotu laiku braucienam. Kādam par mīnusu kļuva tūristu pieplūdums karstajā sezonā, citam – slēgtas kafejnīcas, izklaides iespēju trūkums un sliktie laikapstākļi – zemajā.

Tāpat 10% respondentu ir apbēdināti, ka ceļojuma laikā viņiem nācās pievērst uzmanību darbam un tērēt laiku ziņu lasīšanai, savukārt 2% Krievijas iedzīvotāju kļuva par krāpšanas vai zādzības upuriem, kas padarīja drūmākas viņu atmiņas par atpūtu.

Visretāk Krievijas tūristi nožēlo kūrorta romānus, pārāk lielos tēriņus un izdzertā alkohola daudzumu. Toties 4% no tiem ar skumjām domā par palaisto iespēju uzsākt kūrorta dēku. Vīriešu vidū šis procents ir gandrīz divas reizes lielāks, nekā sievietēm.

5% atbildējušo pēc brauciena izjuta nožēlu, ieraugot skaitli uz svariem.

Ziņu lente
0