Baltkrieviem un ukraiņiem būs vieglāk iegūt Krievijas pilsonību

© Sputnik / Андрей Иглов / Pāriet pie mediju bankasПаспорта граждан Российской Федерации
Паспорта граждан Российской Федерации - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņiem vairs nenāksies iziet pārbaudi, lai pierādītu, ka viņi runā krievu valodā.

RĪGA, 20, oktobris – Sputnik. Baltkrieviem un ukraiņiem tiks vienkāršota Krievijas pilsonības iegūšanas procedūra, liecina attiecīga informācija Krievijas valdības mājaslapā.

Patlaban, saskaņā ar Krievijas likumdošanu, pilsonības iegūšanai ir jāzina krievu valoda. Taču par valodas zinātājiem automātiski tiek uzskatīti tie, kas pastāvīgi dzīvo, vai dzīvojuši Krievijas teritorijā, kā arī šādu cilvēku bērni un mazbērni. Pārējiem ir jāiziet speciālā pārbaude, lai viņu valodas zināšanas tiktu atzītas.

Оформление и выдача биометрических заграничных паспортов - Sputnik Latvija
Krievija plāno mainīt pilsonības piešķiršanas kārtību

Saskaņā ar likumprojektu, baltkrievi un ukraiņi, kuri plāno kļūt par Krievijas pilsoņiem, tiks atbrīvoti no šī pienākuma.

"Federālā likuma projekts paredz iespēju, ka komisija atzīs krievu valodas prasmes bez iepriekšminētās pārbaudes rīkošanas Baltkrievijas Republikas un Ukrainas pilsoņiem, kuri brīvi pārvalda krievu valodu, klātienē iesniedzot iesniegumu par viņu krievu valodas prasmju atzīšanu," teikts dokumentā.

Likumprojektu jau ir izskatījusi un atbalstījusi KF valdība. Tuvākajā laikā dokumentu izskatīs Valsts domes deputāti.

Saskaņā ar spēkā esošo likumu, Krievijas pilsonības iegūšana ir vienkāršota tiem, kas brīvi pārvalda krievu valodu. Šādiem cilvēkiem ir iespēja pretendēt uz KF pilsonības iegūšanu jau pēc gada kopš ierašanās valsts teritorijā, savukārt tie, kas nepārvalda valodu brīvi, par Krievijas pilsoņiem var kļūt tikai pēc 8 gadiem.

Ziņu lente
0