Forbes nosaucis Krievijas perspektīvākās pilsētas

© Sputnik / Владимир ФедоренкоНижний Новгород - город-организатор Чемпионата мира 2018 года
Нижний Новгород - город-организатор Чемпионата мира 2018 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reitingā iekļuva pilsētas, kas attīsta kultūras un sociālos projektus, organizē festivālus un pasākumus tūristu un vietējo iedzīvotāju piesaistīšanai.

RĪGA, 12. oktobris – Sputnik. Žurnāls Forbes sastādījis Krievijas pilsētu reitingu (izņemot Maskavu), kas pēdējo desmit gadu laikā spērušas lielu soli urbanistikā, kultūrā un dzīves kvalitātes uzlabošanā, vēsta RIA Novosti.

Pirmo vietu ieņēma Ņižņijnovgoroda. Izdevums norāda, ka pilsētā norisinās daudz dažādu festivālu, tādi kā Alfa Future People un "Art-Ovrag", kuri pulcē ļaudis no visas valsts. Turklāt Ņižņijnovgorodā – pirmo reizi ārpus Maskavas – pasniedza prēmiju "Inovācija".

Otrajā vietā izrādījusies Sanktpēterburga – alternatīvās kultūras centrs. Pilsētā ir attīstīti ne vien kultūras, bet arī sociāli projekti ("Nočļežka", "Anton tut rjadom"), uz "katra stūra" ir grāmatu antikvariāti, neatkarīgi ielu mākslas darbi un dzīvokļi-teātri, kur var redzēt izrādes, kas ieguvušas "Zelta masku", norāda žurnāls.

Казанский собор, один из крупнейших храмов Санкт-Петербурга - Sputnik Latvija
Pilsētas, ko Krievijas iedzīvotāji iesaka apmeklēt ārzemju tūristiem

Līderu trijnieku noslēdz Kazaņa. Pilsētā norisinās jauniešu arhitektūras biennāle un režisūras festivāls "Remeslo", tiek labiekārtota teritorija pie ezeriem Kaban un Ļebjažje, uzsākta parku un skvēru attīstības programma.

Tai seko Jekaterinburga (Urālu industriālā biennāle un Jeļcina Centrs), Vladivostoka (Mūsdienu mākslas centrs "Zarja") un Krasnojarska (Mūsdienu mākslas biennāle un Grāmatu kultūras gadatirgus).

Turklāt pilsētas desmitniekā iekļuva Tula (projekts "Jasnaja poļana" un pilsētas telpa "Iskra"), Jaroslavļa (projekts Textil), Kostroma (mākslas centrs "Stancija" un mūsdienu lietišķo mākslu fabrika "Hļeb") un Irkutska (vēsturiskās vides kompleksā reģenerācija un projekts "Zimņij universitet").

Ziņu lente
0