Putins komentēja apsūdzības par Krievijas "iejaukšanos" ASV vēlēšanās

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada pavasarī tika publicēts ASV speciālā prokurora pārskats par to, ka Maskava ietekmējusi ASV prezidenta vēlēšanas.

RĪGA, 7. oktobris - Sputnik. Pret Krieviju vērstās nepamatotās apsūdzības par iejaukšanos vēlēšanās ASV bija iegansts spiedienam pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Kas attiecas uz vēlēšanām, pats galvenais, kas varētu ieinteresēt: ņemot vērā pieņēmumu par mūsu sazvērestību ar Trampu, tika ieviestas sankcijas. Pēc tam Millers paziņoja, ka sazvērestības nebija, taču sankcijas palika. Tātad tas bija tikai iegansts, lai mūs apturētu. No otras puses – lai izdarītu spiedienu pret Trampu. Tie, kas to dara, neskatās pat ne par vienu soli uz priekšu," teica Krievijas valsts vadītājs sarunā ar NBC News korespondentu Krievijas Enerģētikas nedēļas pasākumu ietvaros, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Тень Дональда Трампа на флаге США - Sputnik Latvija
"Iejaukšanās" izmeklēšana ASV noslēgusies bez sensācijām

Tomēr NBC News pārstāvis savu viedokli nemainīja, - viņš atzīmēja: ja pierādījumi nav atrasti, tas nenozīmē, ka iejaukšanās nav notikusi.

"Nesen runāju ar prezidentu, un viņš atkārtoja agrāk teikto, – ka Millers nav atradis nekādu sazvērestību. Patiešām, Millers teica, ka atradis pierādījumus Krievijas mēģinājumiem iejaukties vēlēšanās ar virkni paņēmienu. Taču Trampa un Krievijas valdības sazvērestības pierādījumi netika atrasti. Nebūtu gluži pareizi teikt, ka Roberts Millers nav atradis sazvērestības pierādījumus, tāpēc iejaukšanās nav notikusi," teica žurnālists.

Aprīlī, pēc gandrīz divus gadus ilgas izmeklēšanas tika publicēts ASV bijušā speciālā prokurora Millera pārskats par "Krievijas iejaukšanos" vēlēšanās ASV 2016.gadā, Trampa komandas "sazvērestību" ar Krievijas valdību, kā arī par to, vai ASV prezidents licis šķēršļus ceļā tiesvedībai. Pirmajā punktā Millera slēdziens bija pozitīvs, otrajā – negatīvs, trešajā jurists nevarēja nonākt pie viennozīmīga secinājuma. Publikai tika sniegts būtiski saīsināts pārskats. Maskava kategoriski noliedz apsūdzības par iejaukšanos vēlēšanās.

Zeļenska stāvoklis neinteresē

Sarunā ar mediju pārstāvi Krievijas prezidents atklāja arī to, ka viņu neinteresē Ukrainas prezidenta Vladimira Zeļenska pašreizējais stāvoklis.

"Es nezinu, mani tas neinteresē. Vai vērts par to runāt? Par to jums jāpajautā viņam (Zeļenskim – red.)," – teica Putins, atbildot uz žurnālista jautājumu par Ukrainas prezidenta stāvokli.

Iepriekš Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņoja, ka Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis, apsolot ASV līderim Donaldam Trampam izmeklēt viņa galvenā sāncenša dēla lietu, nokļuvis starp ASV Demokrātiskās partijas āmuru un republikāņu partijas laktu, viņa stāvoklis ir sarežģīts.

Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Tramps atklāja lielākos melus ASV politikas vēsturē

Atgādināsim, ka septembrī Baltais nams publicēja ASV un Ukrainas valstu vadītāju sarunu no 25.jūlija. Mediji pastāstīja, ka sarunā ar Zeļenski Tramps varēja palūgt bijušā viceprezidenta Džo Baidena dēla Hantera Baidena lietas izmeklēšanu.

Stenogramma  apstiprināja, ka Tramps lūdzis Zeļenski izmeklēt Ukrainas bijušā ģenerālprokurora Viktora Šokina atlaišanas apstākļus. Jāpiebilst, ka Šokins izmeklēja kompānijas Burisma Group lietu, kuras direktoru padomē bija Handers Baidens.

Demokrāti ierosināja Trampa impīčmentu Pārstāvju palātā, apsūdzot viņu par to, ka viņš lūdzis citas valsts palīdzību, lai iejauktos vēlēšanās, pateicoties politiskā pretinieka diskreditācijai. Patlaban Džo Baidens balotējas prezidenta postenim no Demokrātiskās partijas. Tramps apsūdzības noliedza.

Ziņu lente
0