Cieta nosēšanās: Barnaulā avārijas nosēšanos veica Boeing no Vjetnamas

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasНачало полетов авиакомпании AZUR air из аэропорта "Внуково"
Начало полетов авиакомпании AZUR air  из аэропорта Внуково - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reisa Barnaula – Kamraņa nācās evakuēties pa piepūšamajiem trapiem, taču smagas traumas neviens nav guvis.

RĪGA, 26. septembris – Sputnik. Trešdien vakarā Barnaulā cietu nosēšanos veica aviokompānijas Azur Air lidmašīna Boeing 767-300, raksta RIA Novosti.

Saskaņā ar provizorisko informāciju, lidmašīnas kapteinis, kura izpildīja čarterreisu Barnaula – Kamraņa, pēc saskares ar skrejceļu paziņoja par iespējamu šasijas uzliesmojumu.

Transporta ministrija atzīmē, ka daļas pasažieru izkāpšana no lidmašīnas notika pa avārijas trapiem. Neviens no pasažieriem nav guvis smagus miesas bojājumus. Kopumā pasažieru evakuācijā piedalījās 7 ātrās medicīniskās palīdzības brigādes. Visiem pasažieriem nodrošināja viesnīcu un ēdināšanu.

Visi lidostas dienesti, tostarp glābšanas dienests, nostrādāja operatīvi. Patlaban lidosta atsākusi darbu. Atgriešanās reiss uz Kamraņu izlidoja no Barnaulas ar septiņu stundu aizkavēšanos rezerves lidmašīnas vēlās ierašanās dēļ.

Saskaņā ar Transporta ministrijas datiem, uz klāja atradās 341 cilvēks, tostarp desmit ekipāžas locekļi.

Saskaņā ar KF IK Rietumsibīrijas transporta izmeklēšanas pārvaldes datiem, kopumā pēc medicīniskās palīdzības vērsās 56 cilvēki. Viena pasažiere atrodas slimnīcā, viņai noteikta provizoriska diagnoze "nieru sasitums un mugurkaula jostas daļas sasitums". Pārējie pasažieri tika apskatīti un palaisti mājās.

Uz lidmašīnas klāja atradās Altaja likumdošanas sapulces deputāte Irina Solnceva, kas lidoja kopā ar diviem mazbērniem, vēsta vietējā ziņu aģentūra "Tolk". Viņai, tāpat kā citiem pasažieriem, nācās evakuēties pa piepūšamo trapu.

"Pirmajā salonā mēs bijām ar maziem bērniem. Mums pateica: avārijas nosēšanās. Ļoti ātri nostrādāja ekipāža. Saka, ka evakuācija ilgusi vien divas minūtes. Mēs nolaidāmies pa piepūšamajiem trapiem. Ātri izlēcām. Visi kliedza, lai mēs ejam tālāk pļavā, jo baidījās no uzliesmojuma un sprādziena," pastāstīja par nelaimes gadījuma detaļām Irina Solnceva.

Tostarp viņa atzīmēja, ka ļoti precīzi nostrādāja ĀSM dienests. Kamēr notika evakuācija, mašīnas jau stāvēja un dzēsa uguni. Liesmas nodzēsa dažās minūtēs.

"Trapi bija trīs vai četri un kaut kur tie nepiepūtās līdz galam. Vēl bija neliela spiešanās salonā. Daži pasažieri cieta dēļ tā. Bija tādi, kas ļoti smagi pārdzīvoja šo situāciju, kādam bija nepieciešamas nervu zāles. Kopā ar mani bija divi mazbērni. Jaunākajam ir četri gadi. Vecākais mazbērns kliedza mums: skriet prom pēc iespējas ātrāk," piebilda Solnceva.

Kopumā, pēc Solncevas sacītā, viņai, kā arī citiem pasažieriem, nācās pārdzīvot milzīgu stresu, taču visi, sākot ar ekipāžu un beidzot ar lidostas dienestiem, labi izpildīja savu darbu nestandarta situācijā.

Ziņu lente
0