Simoņana ironiski komentēja savas lapas bloķēšanu Facebook

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Facebook bloķējis starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenās redaktores Margaritas Simoņanas lapu.

RĪGA, 13. septemberis - Sputnik. Facebook bloķējis starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenās redaktores Margaritas Simoņanas lapu uz trim dienām ar formulējumu "par apvienības standartu pārkāpumu". Viņa atzīmēja, ka skumst par amerikāņu cenzūru.

"Mūsu galvenā redaktore Margarita Simoņana uz trim dienām bloķēta Facebook "par apvienības standartu pārkāpumu". Nesaprotam, kāda iemesla dēļ. Nosūtījām Facebook pieprasījumu," teikts telekanāla RT paziņojumā Telegram kanālā.

Pati Simoņana nosauca sava konta bloķēšanu par cenzūru.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Latvija
Gribi teikt taisnību, - maksā: RT piespriests gigantisks sods

"Mēs dzīvojam valstī, kur brīvi un bez kavēkļiem tiek praktizēta amerikāņu cenzūra. Gados jaunāki cilvēki, kuri dzīvo sociālajos tīklos, uzskata, ka tas ir normāli, bet vecāki cilvēki, kuri komandē parādi, bieži vien pat nesaprot, par ko ir runa. Bet es vienkārši skumstu," teica Simoņana RIA Novosti.

Gada sākumā Facebook dzēsa vairāk nekā 500 ar Krieviju saistītus kontus, arī septiņas Sputnik lapas. Aģentūras preses dienests uzsvēra, ka sociālā tīkla darbības ir politiskas un faktiski demonstrē cenzūru. Tolaik Simoņana norādīja, ka Sputnik nav pārkāpis nekādus noteikumus un kontu bloķēšanas vienīgais iemesls ir to piederība aģentūrai un Sputnik žurnālistiem.

Vēlāk Facebook bloķēja RT darbinieces Anisas Nauejas projektu In the Now, kā arī ar to saistītās lapas Soapbox, Waste-Ed un Backthen. Gandrīz vienlaikus telekanāls CNN laida klajā materiālu, kurā klāstīja, par šo kontu saikni ar telekanālu RT. Kompānija, kam pieder bloķētās lapas, nenoliedza, ka patiešām saistīta ar RT, un uzsvēra, ka nav pārkāpusi nekādus sociālā tīkla noteikumus.

RT galvenā redaktore uzsvēra, ka CNN faktiski piespiedis Facebook dzēst kontu.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
"Paldies": Margarita Simoņana pateicās LTV

"Facebook ir tā nobiedēts, ka to atkal apsūdzēs par palīdzību krieviem, atbalsta sniegšanu sakarā ar viņu iejaukšanos vēlēšanās un ASV demokrātijas slaktēšanu, ka, ilgi nedomādams, vienkārši vienā rāvienā dzēsa kontu, kam bija 4 miljoni abonentu un divarpus miljardi skatījumu, - teica Simoņana. – Patiesībā Facebook nebija nekādu pretenziju pret šī konta publicēto saturu, taču, ja jau CNN piezvanīja un teica: "Kā jūs varat ļaut tiem krieviem sazināties ar mūsu iedzīvotājiem?", Facebook kontu vienkārši dzēsa."

Runa ir par atklātu ģeopolitisku konfrontāciju, norādīja Simoņana.

"Acīmredzot, turpmāk būs vēl sliktāk. Neviens jau vairs par nepūlas ticēt nekādai brīvībai un pat runāt par kaut kādu brīvību. Tā jau vienkārši ir atklāta ģeopolitiskā konfrontācija, kurā mediju laukumi, mūsu ierastie, daudzu iemīļotie mediju laukumi kļuvuši par īstu, absolūtu ieroci," paskaidroja Simoņana.

Ziņu lente
0