Krievijas miljardieris pastāstīja, kā gūt panākumus biznesā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПредседатель совета директоров ПАО "Северсталь" Алексей Мордашов
Председатель совета директоров ПАО Северсталь Алексей Мордашов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Miljardieris Aleksejs Mordašovs uzskata, ka biznesam jābūt modernam no tehnoloģiju un pārvaldes metožu viedokļa.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. Kompānijas "Severstaļ" īpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs, miljardieris Aleksejs Mordašovs intervijā izdevumam Harvard Business Review pastāstīja, kāda ir viņa sekmīga biznesa formula.

Viņš uzskata, ka galvenais faktors sekmīgam biznesam ilgtermiņa perspektīvā ir uzmanīga attieksme pret vienkāršajiem darbiniekiem, vēsta RIA Novosti.

"Ir svarīgi pieņemt kā aksiomu: ikviens darbinieks, no strādnieka līdz vadošajam menedžeram, savā darbā saprot vairāk nekā jūs, bet jūsu uzdevums vadītāja lomā ir tikai palīdzēt viņam pašrealizēties. Jūs būsiet pārsteigti, kāda līmeņa idejas saņemsiet, ja ieņemsiet kouča pozīciju, nevis būsiet audzinātājs, kurš vienmēr zina, kā labāk," uzskata Mordašovs.

Tāpat viņš atzīmēja, ka biznesam jābūt modernam no tehnoloģiju un pārvaldes metožu viedokļa. Šim nolūkam ir jāizveido vide, kas varētu pielāgoties klientu uzdevumiem, savlaicīgi identificēt un ieviest vajadzīgās tehnoloģijas un metodes.

Города мира. Лондон - Sputnik Latvija
Trīs Krievijas pilsoņi iekļuvuši Lielbritānijas bagātāko cilvēku desmitniekā

"Visvienkāršāk ir iegāzt milzu naudu inovācijās, taču vai tas garantē, ka tās automātiski sāks strādāt kā pulkstenis un acumirklī nesīs rezultātus? Vajag radīt veselu ekosistēmu, lai inovācijas nekļūtu par svešķermeni kompānijas darbiniekiem. Vajag, lai visi mūsu cilvēki – no topmenedžeriem līdz strādniekiem – neliekuļoti tiektos pretī kopējam mērķim. Katram darbiniekam savā vietā zināmā mērā jākļūst par direktoru pārdošanas jautājumos," uzskata miljardieris.

Pie tam Mordašovs piezīmēja, ka patlaban vairs nedarbojas Henrija Forda biznesa princips "klients var saņemt jebkuras krāsas automašīnu, ja vien tā ir melna".

Pie tam uzņēmējs uzvēra: biznesam Krievijā vēl daudz kas ir jāapgūst: "kalpot" klientam, uzņemties atbildību, būt gatavam pastāvīgām pārmaiņām, lai atbilstu mūsdienu pasaules tehnoloģiskajiem izaicinājumiem.

Ziņu lente
0