Mediji noskaidrojuši, kad tiks nolaisti ūdenī "Poseidonu" nesēji

© Sputnik / Павел Львов / Pāriet pie mediju bankasСпуск на воду атомной подводной лодки "Белгород" в Архангельской области
Спуск на воду атомной подводной лодки Белгород в Архангельской области  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ūdenī tika nolaista zemūdene "Belgorod" – sistēmas eksperimentālais nesējs.

RĪGA, 29. jūlijs – Sputnik. Speciālo uzdevumu atomzemūdene "Habarovsk" (projekts 09851) kļūs par bezpilota zemūdens aparātu "Poseidon" nesēju. Tā tiks nolaista ūdenī rūpnīcā "Sevmaš" līdz šī gada beigām, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Informācijas avots aizsardzības rūpniecības kompleksā atklāja, ka zemūdenes "Habarovsk" būvdarbi noslēguma posmā tiks veikti "uz ūdens".

Detalizēta informācija par zemūdenes "Habarovsk" konstrukcijas īpatnībām un būvdarbu gaitu netiek sinegta.

Pavasarī Severodvinskā svinīgi tika nolaista ūdenī "Begorod" (projekts 09852) – pirmā zemūdene, kas kļuva par zemūdens bezpilota aparātu nesēju izmēģinājumos.

Военнослужащие ПВО РФ во время учений - Sputnik Latvija
"Amerikāņu pīrāgs" pret "Poseidonu". ASV mērojas ar Krieviju armiju apmēros

Daudzfunkcionlā atomzemūdene "Belgorod" pieder pie projekta 949 "Antej" ("Kursk" analogs), kas tika mainīts īpaši sistēmas "Poseidon" vajadzībām.

"Belgorod" nolaišanai ūdenī uzmanību pievērsa rietumvalstu eksperti un žurnālisti.

Eksperts Kails Mizokami novērtēja, ka tonnāžas ziņā jaunā zemūdene pārspēj pat Pirmā pasaules kara linkorus un "Ohaio" klases amerikāņu zemūdenes, kā arī spēj iegrimt līdz 500 metru dziļumā.

Amerikāņu eksperts H.I.Satons uzskata, ka "Belgorod" patiesās iepējas pagaidām tiek slēptas, turklāt Maskavai labāk nekā Vašingtonai izdodas glabāt noslēpumā savas ieceres zemūdens bruņojuma sfērā.

Pirmās ziņas par sistēmas "Poseidon" izstrādi parādījās pērn, kad par to pastāstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Pagaidām zināms, ka sistēma spēj nest gan konvencionālos lādiņus, gan kodolieročus, tā izstrādāta dažadiem mērķiem, tostarp – kuģu grupu un krasta infrastruktūras likvidācijai.

Ziņu lente
0