Krievija svin Jūras kara flotes dienu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankas Президент РФ В. Путин принял участие в праздновании Дня ВМФ РФ в Санкт-Петербурге
 Президент РФ В. Путин принял участие в праздновании Дня ВМФ РФ в Санкт-Петербурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Krievija svin Jūras kara flotes dienu. Vairākās pilsētās – Vladivostokā, Sevastopolē un citviet notika dažādi pasākumi, taču starp tiem galvenā, protams, bija JKF parāde Sanktpēterburgā un Kronštatē.

RĪGA, 28. jūlijs - Sputnik. Šogad Jūras kara flotes dienas svētki iekrita 28.jūlijā. Sanktpēterburgā un Kronštatē aizritēja galvenā jūras kara parāde – svinīgajā ierindā bija 43 kuģi un kuteri, tostarp – arī saskaņā ar jaunajiem projektiem izstrādātie kuģi.

JKF dienai veltītajos pasākumos Pēterburgā piedalījās arī KF prezidents Vladimirs Putins.

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins piedalījās Jūras kara flotes dienas svinībās Sanktpēterburgā
Krievija svin Jūras kara flotes dienu - Sputnik Latvija
Krievijas prezidents Vladimirs Putins piedalījās Jūras kara flotes dienas svinībās Sanktpēterburgā

"Dzimtene vienmēr ir paturējusi prātā un atcerēsies Krievijas jūrnieku varoņdarbus. Tagad es vēršos pie katras komandas, pie visa Krievijas Jūras kara flotes sastāva: pateicos matrožiem un staršinām, mičmaņiem, virsniekiem un admirāļiem par nemainīgu pieturēšanos pie mūsu varonīgajām tradīcijām un kara jūrnieku ieražām, par saliedētību un izturību, par jūsu stingro jūrnieku raksturu, par drosmi, varonību un vīrišķību," teica Putins.

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasRaķešu kuteris "Čuvašija" galvenajā JKF dienai veltītajā galvenajā parādē Kronštatē
Krievija svin Jūras kara flotes dienu - Sputnik Latvija
Raķešu kuteris "Čuvašija" galvenajā JKF dienai veltītajā galvenajā parādē Kronštatē

Viņš atgādināja, ka Krievijas JKF viena no pirmajām izmanto jaunāko tehniku un izstrādā perspektīvus risinājumus.

"Jūras kara flote ir devusi milzīgu ieguldījumu dzimtenes zinātnes attīstībā. Šodien tā starp pirmajiem apgūst jaunāko tehniku. Efektīvi izmanto un izstrādā perspektīvus inženiertehniskos un kontruktoru risinājumus, kam nav analogu pasaulē," paziņoja Putins.

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasKaravīri galvenajā JKF dienai veltītajā galvenajā parādē Sanktpēterburgā
Krievija svin Jūras kara flotes dienu - Sputnik Latvija
Karavīri galvenajā JKF dienai veltītajā galvenajā parādē Sanktpēterburgā

Ar katru gadu JKF dienas svētkus Krievijā apmeklē aizvien lielāks skaits ārvalstu viesu. 2019.gadā – 26 ārvalstu militārās delegācijas.

© Sputnik / Александр Гальперин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Jūras kara flotes kuģi galvenajā JKF dienai veltītajā galvenajā parādē Kronštatē.
Krievija svin Jūras kara flotes dienu - Sputnik Latvija
Krievijas Jūras kara flotes kuģi galvenajā JKF dienai veltītajā galvenajā parādē Kronštatē.

No Indijas galvenajā parādē Kronštatē piedalījās fregate "Tarkaš", kas būvēta rūpnīcā "Jantarj" Kaļiņingradā, no Ķīnas – eskadras mīnu kuģis "Si Aņ". Parādē tie devās gar Kronštates ostas dienvidu sienu pēc Krievijas kuģiem un zemūdenes.

Ziņu lente
0