Nosaukta galvenā problēma elektronisko vīzu noformēšanā Kaļiņingradas apmeklēšanai

© SputnikВид на Кафедральный собор и "Рыбную деревню"
Вид на Кафедральный собор и Рыбную деревню  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar 2019. gada 1. jūliju, 53 valstu pilsoņi var saņemt elektronisko vīzu Kaļiņingradas apgabala apmeklēšanai.

RĪGA, 16. jūlijs – Sputnik. Cilvēkus, kuri piesaka elektronisko vīzu uz Kaļiņingradas apgabalu, lūdz pareizi ierakstīt anketā savus personas datus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kaļiņingradas apgabala kultūras un tūrisma ministra Andreja Jermaka interviju.

Sākot ar 2019. gada 1. jūliju, 53 valstu pilsoņi var saņemt elektronisko vīzu Kaļiņingradas apgabala apmeklēšanai. Attiecīgu rīkojumu pieņēma KF valdība. Iepriekš šāda kārtība tika ieviesta Krievijas Tālajos Austrumos. Pirmajā nedēļā kopš elektronisko vīzu režīma darbības uzsākšanas tai pieteicās vairāk nekā 4,5 tūkstoši cilvēku.

"Galvenā problēma ir tajā, lai personas dati pasē sakrīt ar datiem, kurus jūs ierakstāt anketā. Piemēram, pasē var būt rakstīts vārds un uzvārds franču vai vācu valodā, bet anketā, piemēram, norāda poļu variantā," pastāstīja Jermaks.

"Tā pagaidām ir galvenā problēma. Cenšas, protams, laist tūristus, bet, ja nu pavisam nesakrīt, tas var kļūt par atteikuma iemeslu," piebilda viņš.

Viņš atzīmēja, ka "kaut kādas citas problēmas nerodas".

В Калининград по электронной визе - Sputnik Latvija
Video
Laipni lūdzam Kaļiņingradā! Kā darbojas bezmaksas elektroniskā vīza

Vīza ļauj uzturēties Kaļiņingradas apgabalā ne ilgāk kā astoņas diennaktis kopš iebraukšanas brīža, tā ir derīga 30 dienu laikā. Iebraukšana citās Krievijas teritorijās ar šo vīzu nav iespējama. Noformēt atkārtotu vīzu var tikai pēc esošā elektroniskā dokumenta derīguma termiņa beigām.

Lai saņemtu vienreizēju bezmaksas elektronisko vīzu ārvalstu pilsonim nepieciešams ne mazāk kā četras diennaktis, bet ne agrāk kā 20 dienas pirms plānotā ieceļošanas datuma aizpildīt pieteikumu elektroniskās vīzas saņemšanai Krievijas ĀM Konsulārā departamenta mājaslapā, pievienojot tam fotogrāfiju.

Ziņu lente
0