Margarita Simoņana – Krievijas labākais mediju menedžeris

© POOLМаргарита Симоньян
Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas žurnālisti augstu novērtēja aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT sociālos projektus.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Krievijas nacionālās mediju biznesa prēmijas "Krievijas mediju menedžeris" augstākā balva, Grand Prix 2019 pasniegta mediju grupas "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenajai redaktorei Margaritai Simoņanai.

Rossija segodņa un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Simoņana: Russia Today cīnās par patiesību vienkāršajiem cilvēkiem

Krievijas žurnālisti augstu novērtēja aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT sociālos projektus, kuru vidū ir "Sputnik Pro", kas apvieno mediju speciālistus pēcpadomju valstīs, "Sameklē mani, māmiņ", kas palīdz bērniem ar grūtu likteni iegūt jaunu ģimeni. Starp RT apbalvotajiem sociālajiem aktīviem ir projekti #NeViensPats par cilvēkiem, kuri gadiem ilgi nevar saņemt Krievijas pilsonību birokrātisku kļūmju dēļ, un "Tālāk rīkosimies mēs", kas palīdz nelaimē iekļuvušiem cilvēkiem, kam nepieciešama reāla palīdzībua.

Arī Margaritas Simoņanas aktīvais atbalsts žurnālistam Ivanam Golunovam bija viens no apsvērumiem, kuru dēļ Krievijas mediju biznesa eksperti nolēma pasniegt Grland Prix viņai.

Pirmo reizi prēmijas vēsturē Grand Prix saņēmis vēl viens laureāts – Krievijas režisors un producents Fjodors Bondarčuks.

Balvu "Krievijas mediju menedžeris 2019" saņēmusi arī ziņu aģentūras "Rossija segodņa" galvenā redaktora vietniece Nataļja Loseva. Viņa izpelnījas balvu kategorijā "Sociālie mediji" par virtuālās realitātes tehnoloģiju ieviešanu mūsdienu ziņu aģentūras darbā un novatoriska žurnālistikas produkta radīšanu.

Apbalvošanas ceremonijā Loseva atzīmēja: "Pateicos aģentūrai par iespēju veidot novatoriskus produktus, savai komandai – par intelektu, atklātību un drosmi. Ceru, ka mēs nesīsim labumu gan kompānijai, gan nozarei, gan valstij."

Starp aģentūras "Rossija segodņa" sociālajiem aktīviem ir portāls "Sociālais navigators" un adopcijas projekts "Sameklē mani, māmiņ". Kopš 2014/gada mediju grupa saņem nacionālās programmas "Labākie sociālie projekti Krievijā" apbalvojumus nominācijā "Sociāli atbildīgi mediji". No 2018.gada aģentūra aktīvi paplašina projektus VR un AR formātā, kuri jau izpelnījušies apbalvojumus vairākos starptautiskos projektos, piemēram, Communicator Awards un Pasaules avīžu un ziņu asociācijas (WAN-IFRA) konkurss European Digital Media Awards.

Ziņu lente
0