Ugunsgrēks Krievijas Ziemeļu flotes dziļūdens aparātā aiznesis 14 cilvēku dzīvības

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasБалтийский флот
Балтийский флот - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp bojāgājušajiem Ziemeļu flotes jūrniekiem ir divi Krievijas Varoņi. Valsts prezidents uzdeva aizsardzības ministram doties uz Severomorsku un saņemt ziņojumus par nelaimes gadījuma iemesliem.

RĪGA, 3. jūlijs – Sputnik. Pirmdien, 1.jūlijā Krievijas teritoriālajos ūdeņos uz zinātniski pētnieciskā dziļūdens aparāta izcēlies ugunsgrēks, kas aiznesis 14 jūrnieku dzīvības, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Starp ugunsgrēkā bojāgājušajiem bija septiņi pirmā ranga kapteiņi un divi Krievijas Varoņi, otrdien vēstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Viņš pieņēma aizsardzības ministra Sergeja Šoigu ziņojumu, kurš pastāstīja prezidentam par nelaimes gadījumu.

"Saskaņā ar mūsu provizoriskajiem datiem, starp 14 bojāgājušajiem ir septiņi pirmā ranga kapteiņi un divi Krievijas Varoņi," teica Putins un uzsvēra, ka jūrnieku bojāeja ir sāpīgs zaudējums flotei un valstij.

Krievijas prezidents pauda līdzjūtību bojāgājušo tuviniekiem un deva rīkojumu sniegt virsnieku ģimenēm nepieciešamo palīdzību.

Putins uzdeva aizsardzības ministram doties uz Severomorsku un saņemt ziņojumus par nelaimes gadījuma iemesliem. Ministra pienākums ir personīgi paziņot valsts vadītājam par situāciju.

Patlaban bojātais zemūdens aparāts nogādāts Severomoskā, ugunsgrēka iemesli tiek noskaidroti. Pārbaudi sakarā ar incidentu sākusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja, notiek izmeklēšana arī ar Krievijas Jūras kara flotes spēkiem.

Ziņu lente
0