Krievija atradusi iespēju papildus nopelnīt uz sankcijām pakļauto produktu rēķina

© Sputnik / Viktor Tolochko / Pāriet pie mediju bankasФуры скопились на белорусско-литовской границе
Фуры скопились на белорусско-литовской границе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar dekrētu atļāvis sankcijām pakļauto produktu tranzīta pārvadājumus cauri KF teritorijai uz trešajām valstīm ar navigācijas drošības uzlīmju izmantošanas noteikumu.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Krievijas Transporta ministrija no 2019. gada 1. jūlija atļaus valsts pārtikas embargo sarakstos iekļauto preču tranzītu uz trešajām valstīm, izmantojot elektroniskās navigācijas drošības uzlīmes uz GLONASS sistēmas pamata. Par tām būs jāiemaksā nodrošinājums, paziņoja Transporta ministrija, atsaucoties uz Krievijas prezidenta dekrētu no šī gada 24. jūnija.

Янов сыр, обязательный атрибут праздника Лиго - Sputnik Latvija
"Embargo tikai latviešiem": Twitter apmeklētāji sajūsmā par lietuviešu attapību

Sankcijām pakļauto preču tranzīta pārvadājumi attiecas gan uz Krievijas, gan starptautiskajiem kravu pārvadātājiem.

"Sistēmas ieviešana ļaus izmantot valsts milzīgo tranzīta un loģistikas potenciālu, palielināt tranzīta apjomu par 82 tūkstošiem starptautisko pārvadājumu gadā un kopumā uzlabot tranzīta pārskatāmību," informēja ministrija.

Patlaban valdība izskata sankciju sarakstā iekļauto kravu pārvadāšanas noteikumus, robežas šķērsošanas un caurlaides punktu sarakstu, caur kuriem būs atļauts iebraukt KF teritorijā, kā arī drošības uzlīmes nodrošinājuma maksājuma apmēru.

Transporta ministrija informēja, ka pirmo sešu mēnešu laikā pēc jaunieveduma kravu pārvadātāju ērtībām un adaptācijai netiks iekasēta maksa par drošības uzlīmes uzlikšanu, noņemšanu un iekļaušanu sistēmā. Netiks piespriesta arī soda nauda.

Plānots, ka pirmajā ieviešanas posmā pārvadājumu izsekošanas sistēma ar navigācijas drošības uzlīmju palīdzību darbosies tikai sankciju preču tranzītam, bet vēlāk tā, iespējams, tiks paplašināta un izmantota visos tranzīta pārvadājumos.

Eksperiments, kura ietvaros tika izmēģinātas navigācijas drošības uzlīmes, ilga no 2018. gada 20. septembra līdz 1. novembrim. Pilotprojekts tika izmantots pārvadājumos starp Kazahstānu un Krieviju.

Латвийский твердый сыр уже несколько лет одна из обязательных покупок туристов в Латвии - Sputnik Latvija
Latvijas siers vēl vismaz pusotru gadu nenokļūs Krievijas veikalu plauktos

Navigācijas drošības uzlīme – elektroniska iekārta, kas saglabā juridiski nozīmīgus datus, piemēram, informāciju par kravas saturu, tās nosūtītāju un saņēmēju, kā arī pārvadātāja plānoto pārvietošanās maršrutu. Elektroniskā slēdzene, kas darbojas GLONASS sistēmā, atveras, kad pārvadātājs nokļuvis pie mērķa. Ar navigācijas drošības uzlīmi pārvadājumus tiešsaistes režīmā var kontrolēt visas ieinteresētās puses – gan valsts iestādes, gan pašas kompānijas. Tā ļauj samazināt fizisko pārbaužu skaitu maršrutā. Vienlaikus, samazinoties pārbaužu skaitam, saīsinās arī kravu piegādes laiks, tātad iespējama papildu ekonomija uzņēmējiem.

Eksperimentā piedalījās 63 transporta uzņēmumi, tostarp arī 55 ārvalstu kompānijas.

Ziņu lente
0