Krievijā stājies spēkā aizliegums degvielas eksportam uz Ukrainu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasЦистерны на нефтебазе
Цистерны на нефтебазе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aprīļa vidū apstiprinātais aizliegums degvielas piegādei tika pieņemts, atbildot uz Ukrainas valdības lēmumu paplašināt sankcijas pret Krieviju.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. No 1.jūnija stājies spēkā aizliegums ogļu un naftas produktu piegādei no Krievijas uz Ukrainu, vēsta RIA Novosti.

Valdības lēmums liecina, ka tagad vieglo frakciju un preču benzīnu, dīzeļdegvielu, propānu, butānu un citas sašķidrinātās gāzes iespējams piegādāt tikai ar Ekonomiskās attīstības ministrijas atļauju.

Урмас Рейнсалу - министр иностранных дел Эстонии - Sputnik Latvija
Igaunijas ārlietu ministrs vēlas sodīt Krieviju par palīdzību Donbasa iedzīvotājiem

Sarakstā iekļautas arī akmeņogles, briketes, granulēta koncentrēta rūda un cita veida cietā degviela, las iegūta no akmeņoglēm, lignīts, jeb brūnogles, aglomerāts vai neaglomerāts, izņemot cietogles, kokss vai puskokss no akmeņoglēm, lignīta vai kūdras, aglomerāts vai neaglomerāts, retortogles.

Piektdien, 31.maijā Ekonomiskās attīstības ministrija nosūtīja valdībai uzņēmumu sarakstu, kam varētu izsniegt atļaujas degvielas eksportam uz Ukrainu, turklāt gan atļaujas, gan piegādes apjoms tiks izvērtēts ik mēnesi.

Iepriekš Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksandrs Daqņiļuks paziņoja, ka naftas un butāna piegādes aizliegums radīs Kijevai grūtības.

Aprīļa vidū apstiprinātais aizliegums degvielas piegādei tika pieņemts, atbildot uz Ukrainas valdības lēmumu paplašināt sankcijas pret Krieviju. Starp ievešanai aizliegtajām precēm Kijeva iekļāva konservēšanai paredzētas bundžas, pārtikas produktiem paredzētas pudeles un citu produkciju.

Ziņu lente
0