Krievijas ārlietu ministrs: Kosovas varasiestādes rīkojas patvaļīgi

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kosovas policijas speciālo uzdevumu vienības darbinieku pieļautā vardarbība pret Krievijas pilsoni – ANO misijas locekli – nav attaisnojama, tā jānovērtē starptautiskā līmenī.

RĪGA, 1. jūnijs – Sputnik. Kosovas pieļautā vardarbība pret ANO misijas dalībnieku, Krievijas pilsoni, nav attaisnojama, norādīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Iepriekš vēstīts, ka Kosovas speciālo uzdevumu vienības opercjas laikā Kosovā un Metohijā piekauts Krievijas pilsonis no ANO misijas novadā Mihails Krasnoščokovs. Turklāt Kosovas policija aizturējusi vietējos serbu tautības iedzīvotājus, bet Belgrada devusi rīkojumu saviem bruņotajiem spēkiem būt kaujas gatavībā.

Nepieņemama uzvedība

"Kas attiecas uz Kosovas valdības uzvedību, jāsaka, ka viņi nepārprotami rīkojas patvaļīgi, ignorē tos, kuri izliekas, ka kontrolē viņus, taču patiesībā iznāk, ka viņi nevienu neklausa," teica Lavrovs.

Viņš uzsvēra, ka "absolūti nepieņemamā izturēšanās pret ANO misijas Kosovā dalībnieku no Krievijas nav attaisnojama ne ar ko".

Kosovas varasiestāžu centieni anulēt Krasnoščokova – humanitārās misijas darbinieka – statusu, kam īpaši pievērsa uzmanību Krievijas ministrs, ir "nopietns jautājums, uz ko nāktos reaģēt ANO pārstāvjiem".

Kosova joprojām ir nestabilitātes avots

Pēc Maskavas oficiālajiem paziņojumiem Mihails Krasnoščokovs ar konvoju tika nogādāts Serbijas Kara medicīnas akadēmijā Belgradā. Vakad ANO misijas darbinieku apciemoja Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs un Krievijas vēstnieks Aleksandrs Čeputins.

"Kosova, neapšaubāmi, joprojām ir galvenais nestabilitātes un konfliktu potenciāla avots Balkānos," diplomātiskās misijas vadītājs uzrakstīja savā lapā Twitter.

Viņš pievērsa uzmanību tam, ka ārvalstu un starptautisko organizāciju pārstāvniecības pašpasludinātajā Kosovā izvairās no ANO Drošības padomes izsniegtā mandāta izpildes.

Города мира. Белград - Sputnik Latvija
Medmāsa pastāstīja kā glābusi jaunās māmiņas Belgradā NATO apšaudes laikā

"Inteliģentu cienījama vecuma ANO darbinieku aptur līdz zobiem bruņoti Prištinas "policisti". Viņam prasa: "Kas jūs esat?" Viņš atbild: "Es esmu ANO misijas darbinieks Kosovā." Prasa trīs reizes, kā Svētajam Pēterim. Trīs reizes atbild," nianses atklāja Čepurins.

Krievijas vēstnieks pastāstīja, ka speciālo uzdevumu vienība piekāvusi Krasnoščokovu, turklāt viņš sists ar seju pa automašīnas pārsegu un automāta laidi.

Priština informēja, ka Kosovas varasiestādes pasludinājušas ANO misijas darbinieku no Krivijas par persona non grata.

Ziņu lente
0