Sputnik Lietuva galvenais redaktors apstrīdēs tiesā aizliegumu par ieceļošanu valstī

© Foto : FacebookШеф-редактор Sputnik Литва Марат Касем, архивное фото
Шеф-редактор Sputnik Литва Марат Касем, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maratu Kasemu aizturēja Viļņas lidostā ar formulējumu "apdraud nacionālo drošību" un deportēja no valsts.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Sputnik Lietuva galvenais redaktors Marats Kasems gatavojas apstrīdēt tiesā lēmumu par aizliegumu ieceļot Lietuvā piecu gadu garumā, paziņoja viņš RIA Novosti.

Vakar Kasemu aizturēja pēc ielidošanas Viļņas lidostā ar formulējumu "apdraud nacionālo drošību" un deportēja no valsts.

Аэропорт в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Kļuva zināmas Sputnik Lietuva galvenā redaktora aizturēšanas detaļas

"Šobrīd mēs konsultējamies ar Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" juridisko nodaļu. Tuvāko dienu laikā mēs par to paziņosim. Personīgi mana pozīcija – šādas lietas nedrīkst atstāt bez atbildes, jo tas turpinās ne pirmo dienu, ne pirmo mēnesi un gadu. Katru reizi attiekties pret to ar klusēšanu, es uzskatu, ir nepareizi. Klusēšana ir piekrišanas pazīme. Nav iespējams piekrist šādam absurdam," paziņoja Kasems.

Viņš precizēja, ka ir Latvijas pilsonis, tāpēc aizliegums ieceļot Lietuvā piecu gadu garumā netraucēs viņam apmeklēt citas Šengenas līguma valstis.

"Nē, protams. Tas ir aizliegums vienā konkrētā valstī. Jā, tā mēdz notikt," norāda viņš.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana pastāstīja, ka Krievijas medijiem strādāt Baltijas valstīs ir praktiski nav iespējams: darbiniekus izsauc specdienesti, viņiem sarīko pratināšanas un izseko. Pēc viņas teiktā, Kasems nodarbojas tikai un vienīgi ar žurnālista darbu un vairs neko.

Starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" vērsās pie Lietuvas prezidenta ar lūgumu pievērst uzmanību vārda brīvības ierobežošanai, pastāstīja Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" komunikāciju direktors Pjotrs Ļidovs-Petrovskis.

Krievijas pastāvīgajā pārstāvniecībā EDSO paziņoja, ka Sputnik Lietuva galvenā redaktora aizturēšana Viļņas lidostā ir kārtējs rupjš mediju tiesību pārkāpuma piemērs.

Baltijas valstu varasiestādes vairākkārt likuši šķēršļus Krievijas mediju darbam. KF ĀM paziņoja par acīmredzamām šo valstu koordinētās līnijas pazīmēm. Gadījumi ar mediju apspiešanu Baltijas valstīs, kā norādīja ĀM, "uzskatāmi demonstrē, ko praksē nozīmē demagoģiskie Viļņas, Rīgas un Tallinas paziņojumi par uzticību demokrātijas un vārda brīvības principiem".

Ziņu lente
0