Urālos atrasts vairāk nekā pusotru kilogramu smags smaragds

© © Sputnik / Павел ЛисицынГорная добыча на Урале
Горная добыча на Урале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neraugoties uz dažiem defektiem, atraduma vērtība kopā ar tajā pašā vietā atrastiem dārgakmeņiem sastāda gandrīz pusmiljonu dolāru.

RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Krievijas Sverdlovskas apgabalā atraduši retu dārgakmeni, vēsta Sputnik Baltkrievija.

Dārgakmens tika atrasts valstī vienīgajā smaragdu atradnē Sverdlovskas apgabalā, 260 metru dziļā šahtā. Uzņēmuma "Mariinskij priisk" ģenerāldirektors paziņoja, ka akmeni pacēla virszemē praktiski dabīgajā izskatā. To atradušajiem strādniekiem apsolīta prēmija.

Pēc speciālistu sacītā, unikāls ir ne vien kristāla izmērs, bet arī forma – tam ir absolūti gludas malas. Tiesa, uz tā virsmas ir dabīgas plaisas, kā dēļ akmenim piešķirta trešā kategorija. Krāsas ziņā viņš attiecas pie otrās kategorijas - "zaļš".

© Департамент информационной политики Свердловской области / Pāriet pie mediju bankasUrālos atrasts vairāk nekā pusotru kilogramu smags smaragds
Urālos atrasts vairāk nekā pusotru kilogramu smags smaragds - Sputnik Latvija
Urālos atrasts vairāk nekā pusotru kilogramu smags smaragds

Saskaņā ar provizoriskajiem vērtējumiem, akmens vērtība kopā ar citiem atradnē atrastajiem minerāliem sastādīs 32 miljonus rubļu (apmēram pusmiljons dolāru).

Pēdējais atradnes rekords tika reģistrēts 2018. gadā – toreiz tika atrasts smaragds, kurš svēra par 20 gramiem mazāk. Līdz šim šāda veida akmeni atrada gandrīz pirms 30 gadiem.

Ziņu lente
0