Jaunie atomledlauži nostiprinās Krievijas līdera vietu Arktikā

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankasCпуск на воду атомного ледокола "Урал" в Санкт-Петeрбурге
Cпуск на воду атомного ледокола Урал в Санкт-Петeрбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sanktpēterburgā noticis svarīgs pasākums Arktikas apgūšanas jomā – Baltijskas rūpnīcā nolaists ūdenī jaunais sērijveida universālais atomledlauzis "Ural".

RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Universālie atomledlauži, kuru jauda sasniedz 60 MW, būs lielākie un spēcīgākie pasaulē, salīdzinot ar jau esošajiem, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Sākti ledlauža Iļja Muromec valsts izmēģinājumi - Sputnik Latvija
Krievijā sākti jaunā ledlauža "Iļja Muromec" izmēģinājumi

Speciālisti uzskata, ka tamlīdzīgi ledlauži nepieciešami Krievijas līdera pozīciju nostiprināšanai Arktikā. Kuģi ir 173,3 metrus gari, 34 metrus plati, tonnāža – 33,5 tūkst.tonnu.

Ledlauži varēs pavadīt kuģu karavānas arktiskajos apstākļos, salauzt līdz 3 metrus biezu ledu. Tie nodrošinās ogļūdeņražu izejvielu piegādi uz Āzijas un Klusā okeāna valstu tirgiem no atradnēm Jamalas un Gidanas pussalās, kā arī Karas jūras šelfā.

Krievijas flotes atbalsta kustības priekšsēdētājs Mihails Ņenaševs uzsvēra, ka jaunā atomledlauža nolaišana ūdenī ir vērā ņemams notikums: ""Ural" nolaišana ūdenī ir pozitīvs signāls visai pasaulei, jo ar paplašinātu ledlaužu eskadru mēs padarīsim Ziemeļu ledus ceļu par kuģniecības artēriju visai pasaulei."

"Tas ir ne tikai nacionāls, bet arī ģeopolitisks notikums. Ledlauži ir "kuģi visiem", jo tie nodrošina civilo, zinātnisko un kara kuģu pavadīšanu," viņš uzsvēra.

Atomledlauža "Ural" būvdarbi sākās Baltijskas rūpnīcā 2016. gada vasarā. Kuģi plānots nodot ekspluatācijā 2022. gadā. iepriekš Baltijskas jūrā tika uzbūvēts šī projekta vadošais ledlauzis "Arktika", turpinās sērijveida atomledlauža "Sibirj" būvdarbi.

Iepriekš vēstīts, ka Krievija vienlaikus būvē arī trijus spēcīgākos atomledlaužus pasaulē projekta 10510 "Lider" ar 120 MW jaudu, kuri nākotnē nodrošinās kuģniecību pa Ziemeļu ledus ceļu visu gadu. Arktikas pilnvērtīgai apgūšanai būs nepieciešami trīs ledlauži. Pirmo "Lider" plānots nolaist ūdenī 2027. gadā.

Salīdzinājumam: ASV rīcībā ir tikai divi ledlauži, no kuriem pie smagā tipa kuģiem pieder tikai viens – Polar Star. Tātad tas var kursēt Arktikā un Antarktīdā. Taču šis ledlauzis ir vairāk nekā 40 gadus vecs, tā ekspluatācijas laiks ir gandrīz beidzies. Tāpēc pērnā gada nogalē Savienoto Valstu Krasta apsardze atteicās no mācībām Arktikā, lai neparedzētu apstākļu gadījumā nenāktos vērsties pēc palīdzības pie kolēģiem Krievijā.

Ziņu lente
0