Krievijas ĀM: ASV atteikušās izsniegt vīzas Krievijas diplomātiem.

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prettiesisko darbību rezultātā vairāki Krievijas oficiālie pārstāvji nevarēja piedalīties Līguma par kodolieroču neizplatīšanu sagatavošanas komitejas konferences sēdē Ņujorkā.

RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Vairākiem Krievijas pārstāvjiem, kam bija jāpiedalās Līguma par kodolieroču neizplatīšanu Trešās sagatavošanas komitejas konferences sēdē Ņujorkā, netika izsniegtas ASV vīzas, informēja Krievijas delegācijas vadītājs, Krievijas Ārlietu ministrijas Bruņojuma neizplatīšanas un kontroles departamenta direktors Vladimirs Jermakovs, vēsta RIA Novosti.

"ASV prettiesisko darbību rezultātā vairāki Krievijas oficiālie pārstāvji nevarēja piedalīties mūsu forumā," pastāstīja Jermakovs komitejas noslēguma sēdē piektdien.

Viņš piebilda, ka "no daudzpusīgas diplomātijas viedokļa tas ir pilnīgs absurds un absolūti nepieļaujama situācija".

Jermakovs uzsvēra, ka "Vašingtona rupji pārkāpj savas saistības, ko nosaka 1947. gadā parakstītā vienošanās par ANO galveno mītni, kas skaidri un nepārprotami pieprasa no ASV nodrošina netraucētu ierašanos ANO centrālo iestāžu atrašanās rajonā ANO dalībvalstu pārstāvjiem vai amatpersonām, kā arī vīzu izsniegšanu bez atlīdzības un iespējami īsākā laikā.

Krievijas vēstniecība Lielbritānijā - Sputnik Latvija
Lielbritānija atsakās izsniegt vīzas Krievijas diplomātiem

Komitejas sēde notika ANO galvenajā mītnē Ņujorkā no 29.aprīļa līdz 10. maijam.

Sagatavošanas komitejas sesijas parasti ilgst desmit darba dienas katrus trīs gadus pirms pārskata konferences. Saskaņā ar lēmumu, ko dalībvalstis pieņēmušas 2000. gadā, sagatavošanas komitejas pirmo divu sesiju mērķis ir izskatīt Līguma par kodolieroču neizplatīšanu pilnīgas īstenošanas principus, mērķus un veicināšanas ceļus, kā arī iespējas piešķirt tam universālu raksturu un sniegt rekomendācijas šajā jautājumā konferencei, kas izskatīs līguma darbību.

Ziņu lente
0