Krievijā brīdina par krāpniekiem automašīnās ar Latvijas numuriem

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasАвтомобильное движение на участке трассы "Таврида" в Крыму
Автомобильное движение на участке трассы Таврида в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krāpšanās shēma orientēta uz pašpārliecinātiem vai neattapīgiem autovadītājiem uz Krievijas ceļiem.

RĪGA, 8. maijs - Sputnik. Līdz ar aktīvas atpūtas sezonas sākumu uz Krievijas ceļiem aizvien biežāk tiek reģistrēta krāpšanās, kurā izmantotas automašīnas ar Latvijas un Lietuvas valsts reģistrācijas numuriem, vēsta portāls Deita.ru.

Mediji ziņo, ka ļaundari izmanto sekojošu shēmu: cilvēku grupa automašīnās ar Latvijas, Lietuvas un Vācijas valsts reģistrācijas numuriem apstājas šosejas malā. Automašīnai paceļ motora pārsegu un ieslēdz avārijas signalizāciju, radot iespaidu par nopietnu bojājumu. Krāpnieki visbiežāk izmanto lietotas Mercedes, Audi un BMW markas automašīnas.

Знак на таможенном посту на границе Латвия - Россия - Sputnik Latvija
Kontrabandisti uz Latvijas un Krievijas robežas izmanto Bonda filmu cienīgus trikus

Kad autovadītājs solidaritātes dēļ piebrauc pie "avarējušās" mašīnas, pie viņa metas cilvēki un skaidro, ka automašīnai beigusies degviela vai salūzusi ātrumkārba, taču ārzemniekiem nav Krievijas naudas. Tālāk seko piedāvājums par pieņemamu cenu nopirkt "zelta" rotaslietas un tā palīdzēt grūtībās nonākušajiem ceļotājiem.

Protams, piedāvātie izstrādājumi nebūt nav no zelta, un krāpšanās shēma orientēta uz pašpārliecinātiem vai neattapīgiem autovadītājiem, uzsvēra portāls.

Latvijas automašīnu reģistrācijas zīmēs iekļauta Eiropas Savienības simbolika un apzīmējums LV, divi burti un cipari. Pie tam, atšķirībā no lielākās daļas ES valstu, Latvijas numurs nedod iespēju identificēt valsts reģionu, kurā automašīna reģistrēta.

Ziņu lente
0