Krievijas Federācijas padome novēlēja Zeļenskim kļūt par suverēnās Ukrainas prezidentu

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasВиды Москвы
Виды Москвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas padomes locekļi pauduši savus vēlējumus Ukrainas partijas "Tautas kalps" līderim Vladimiram Zeļenski, kurš izcīna uzvaru Ukrainas prezidenta vēlēšanās.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Krievijas Federācijas padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Konstantins Kosačovs pauda savu viedokli par vēlēšanu rezultātiem Ukrainā un novēlēja Vladimiram Zeļenskim kļūt par suverēnas un neatkarīgas Ukrainas patstāvīgo prezidentu, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc senatora domām, ko viņš publicēja savā lapā Facebook, valsts vadītāja vēlēšanās Ukrainas pilsoņi balsoja nevis par Zeļenski, bet gan pret Porošenko: "par ko vien vēlaties, tikai ne par viņu".

"Porošenko tas ir ne tikai skumji, bet arī pazemojoši un apkaunojoši. Tā viņam vajag," uzrakstīja Konstantins Kosačovs.

Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Ukrainā: aptauja apstiprinājusi prognozes par Zeļenska uzvaru

Viņš atzīmēja, ka Vladimira Zeļenska uzvara Ukrainas prezidenta vēlēšanās "pagaidām satur lielāku skaitu jautājumu nekā atbilžu" un būtu priekšlaicīgi saistīt kaut kādas cerības ar Ukrainas jauno līderi. Politiķis paskaidroja, ka Porošenko valdīšanas laikā Ukraina ir zaudējusi suverenitāti.

"Tāpēc dispozīcija pēc būtības nav mainījusies – tās pašas sankcijas, demagoģija par agresiju un okupāciju, nevis par pildāmajiem Minskas protokoliem. Tikai laiks parādīs, vai Zeļenskis, atkāpjoties no priekšvēlēšanu retorikas, spēs kļūt par suverēnās un neatkarīgās Ukrainas patstāvīgo prezidentu," piebilda Konstantins Kosačovs.

"Un šajā ziņā, protams, gribas novēlēt viņam panākumus," secināja Krievijas politiķis.

21. aprīlī Ukrainā noslēdzās valsts prezidenta vēlēšanas. Aptaujas pie vēlēšanu iecirkņiem liecina, ka uzvaru tajās izcīnījis partijas "Tautas kalps" līderis Vladimirs Zeļenskis – par viņu balsojuši aptuveni 70% vēlētāju.

Par viņa uzvaru liecina arī Ukrainas CVK dati – pēc aptuveni 9% biļetenu apstrādes noskaidrojies, ka Zeļenskis saņēmis vairāk nekā 72% balsu. Vēlēšanās piedalījās 62,02% balsstiesīgo.

Negaidot vēlēšanu oficiālos rezultātus,, Petro Porošenko jau apsveicis pretinieku ar uzvaru un paziņojis, ka ir gatavs palīdzēt jaunajam valsts vadītājam iepazīties ar situāciju.

Par Zeļenska uzvaru nešaubās arī rietumvalstis – savus apsveikumus partijas "Tautas kalps" līderim jau nodevusi ASV vēstniecība Ukrainā, NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs un vairāku valstu vadītāji.

Ukrainas mediji vēsta, ka Vladimira Zeļenska vēlēšanu štābā ieradušies vairāki ārvalstu diplomātisko pārstāvniecību vadītāji, piemēram, žurnālisti pamanījuši Francijas vēstnieci Izabellu Dumonu un Igaunijas vēstnieku Gertu Antsu. Tāpat Zeļenska štābā ieradusies Eiropas Parlamenta deputāte Rebeka Harmsa.

Ziņu lente
0