Politika

Lavrovs par attiecībām ar Baltijas valstīm: "Krievija ir gatava sarunāties"

© Sputnik / Алексей ТихомировФлажки России и Латвии
Флажки России и Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO sūta savas brigādes uz Latviju, Lietuvu un Igauniju, taču Krievija ir gatava dialogam ar kaimiņiem, norādīja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka, neskatoties uz pašreizējām problēmām, Krievija ir gatava dialogam Latviju, Igauniju, Lietuvu un Poliju, informēja RIA Novosti.

Lavrovs uzsvēra, ka ar katru Eiropas Savienības valsti Krievijai izveidojies ļoti labs dialogs, tomēr strīdīgi jautājumi vēl ir saglabājušies. Piemēram, ir problēmas ar Baltijas valstīm un Poliju, taču arī par tām Krievija ir gatava runāt.

"Pie tam Baltijas valstis ir mūsu kaimiņi, mums ir labs preču apgrozījums un sadarbība uzņēmējdarbības investīciju jomā," – atgādināja Lavrovs.

Politiķis atzīmēja, ka ir vairāki jautājumi drošības jomā, jo NATO dislocē savas brigādes jau Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijā, un tas tieši skar Krievijas robežas.

"Vienlaikus NATO necenšas īstenot nostādnes, ko esam sasnieguši, attīstot Somijas prezidenta Sauli Nīniste iniciatīvas jautājumā par lidojumu drošību virs Baltijas. Mēs atsaucāmies, mūsu karavīri piedāvāja konkrētas idejas, kas ļaus mazināt bažas. Sarunāties var ar visiem," – uzsvēra diplomāts.

Dialogs ar Igauniju

Pagājušajā nedēļā Krieviju apmeklēja Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida. 18. aprīlī viņa vairāk nekā divas stundas sarunājās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pēc sarunas Kaljulaida pastāstīja, ka apspriedusi ar Putinu jautājumus Ukrainas un Gruzijas aspektā un pazinojusi: neskatoties uz pašreizējām sankcijām, ir sfēras, kurās var veidot Krievijas un Igaunijas ekonomisko sadarbību. Tikšanās gaitā viņa uzaicināja Vladimiru Putinu piedalīties Somugru tautu kongresā 2020. gadā Tartu.

Savukārt Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot sarunas rezultātus, atzīmēja, ka abu valstu prezidenti apsprieduši arī krievvalodīgās mazākumtautības stāvokli Igaunijā un Talinas nepamatotās bažas drošības jomā.

Ziņu lente
0