Pleskava plāno organizēt vilcienu un bezvīzu režīmu tūristiem no Baltijas valstīm

© Sputnik / Sergey MelkonovРасстояние от Пскова до Риги и до Москвы. Пограничный столб возле здания почты
Расстояние от Пскова до Риги и до Москвы. Пограничный столб возле здания почты - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pleskavas apgabals iecerējis organizēt tiešo dzelzceļa satiksmi ar Latviju un Igauniju, kā arī samazināt vīzu cenas vai pat atcelt tās tūristiem no kaimiņvalstīm.

RĪGA, 16. aprīlis — Sputnik. Plānots tuvākajā laikā atjaunot starptautisko satiksmi starp Pleskavu, Rīgu un Tallinu – pārrunas par to norit starp Pleskavas apgabala vadību un "Krievijas dzelzceļa" (RŽD) vadību, informēja Pleskavas apgabala gubernators Mihails Vedjorņikovs intervijā aģentūrai "Dialog".

Reģiona vadītājs atzīmēja, ka Pleskavas apgabalam, kas atrodas pie triju valstu – Latvijas, Igaunijas un Baltkrievijas – robežām, ir liels potenciāls tūrisma jomā. Ārvalstu ceļotāju piesaistīšanai Pleskava cer ieviest sistēmu, kas jau izmēģināta Primorskas novadā – bezvīzu režīms tūristiem no kaimiņvalstīm.

Флаги Латвии и России - Sputnik Latvija
Pleskavā apsprieda Krievijas un Latvijas lietišķo sadarbību

"Tāds pats projekts mūsu apgabalā ir sarežģīts, taču neapšaubāmi perspektīvs jautājums, un mēs pie tā strādāsim," apliecināja Pleskavas apgabala gubernators.

Otrs šķērslis pierobežu tūrisma attīstībā ir ātra un komfortabla transporta trūkums starp Baltiju un Pleskavas apgabalu, norādīja politiķis. Šī iemesla dēļ reģiona vadība sākusi darbu, lai atjaunotu starptautisko satiksmi starp Pleskavu, Rīgu un Tallinu.

"Pirmās pārrunas ar RŽD jau notikušas, un es uzskatu, ka tuvākajā laikā projekts tiks īstenots," viņš teica.

Reģiona gubernators uzsvēra, ka apgabals cer nopelnīt ne tikai uz kultūras un reliģiskā tūrisma, bet arī "produktu" tūrisma rēķina.

"Ir arī mazāk pamanāmi stāsti. Pleskavas apgabalā pastāv pārtikas tūrisms – pie mums bieži brauc no Baltijas valstīm uz mūsu lielveikaliem vai pēc degvielas. Vīzas cenas samazināšana var būtiski palielināt šo plūsmu," – atklāja gubernators.

Iepriekš vēstīts arī par plāniem organizēt vilcienu reisus starp Sanktpēterburgu un Berlīni caur Kaļiņingradu un Latviju.

Ziņu lente
0