Sputnik atbildēja uz Ukrainas vēstnieka Igaunijā izteikumiem par Krimu

© Sputnik / Андрей Иглов / Pāriet pie mediju bankasКрым на карте
Крым на карте - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas vēstniece Igaunijā Marianna Beca "atgādināja" aģentūrai Sputnik Igaunija, ka "Ukrainas Krimu nelikumīgi okupējusi Krievija".

RĪGA, 24. marts — Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji sarkastiski izvērtēja Ukrainas vēstnieka Igaunijā izteikumus par Krimu, vēsta RIA Novosti. Iepriekš Marianna Beca "atgādināja" aģentūrai Sputnik Igaunija, ka "Ukrainas Krimu nelikumīgi okupējusi Krievija".

Becas tvītam uzmanību pievērsa ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana un aicināja savus lasītājus izdomāt atbildi ukraiņu diplomātei.

"Ukrainas sūtniece Igaunijā sarājusi tvītā mūsu igauņu Sputnik. Kā viņai atbildēt?" — vaicāja Simoņana.

Galvenās redaktores lasītāji publicēja vairākas asprātīgas atbildes.

"Universāli: "З глузду з'їхала? (traks esi palicis – tulk. no ukraiņu valodas. – red. piez.)", — Vladimira Putina vārdus kolēģiem Ukrainā citēja @sheffchenkoyuri.

"Sūtnieci pasūtīt: ja saskaņā ar starptautiskajām tiesībām var apšaudīt Serbiju, tad bez viena asins piliena atgriezt Krimu pats Joulupukki (Ziemassvētku vecītis Somijā – red. piez.)," – ieteica @pilotager.

"Lavrova stilā," — Krievijas ārlietu ministra slaveno frāzi atgādināja @SVipA.

"Cienījamā Marianna, lūdzu, paskaidrojiet mums, Krievijas pilsoņiem, kas un kā organizēs Krimas "deokupāciju"? Varbūt jūsu varenā armija? Būtu interesanti pavērot to kaujā, citādi pagaidām tā savas spējas demonstrējusi tikai kā soda vienības WWII (Otrajā pasaules karā – red.piez.). Es zinu, ka jūs runājat krieviski," – pie Ukrainas vēstnieces vērsās @GeneraVorosh.

"Margarita, iesakiet viņai palasīt Tolstoju, viņa Sevastopoles stāstus. Un vēl: lai novērtē Tolstoju, kurš tur karoja. Bet tālāk – būt uzmanīgākai pret tautas gribas izpausmēm, protams, ja viņa ir demokrāte. Par to gan es šaubos, tāpat kā par viņas izglītību. Šķiet, viņai būs godīgāk atzīt savu stulbumu," – Simoņanu lūdza @netopur.

"Pajautākiet viņai, kā ir ar Kosovu un lai norāda uz avotu – kādus tieši starptautiskos likumus Krievija ir pārkāpusi," – atgādināja @goossev.

Uz Marianas Becas publikāciju atsaucās arī portāls Sputnik Igaunija.

"Paldies. Mēs ļoti augstu vērtējam jūsu viedokli. Izmantojot iespēju, atgādināsim, ka valsts valoda Igaunijā ir igauņu valoda," – žurnālisti komentēja Ukrainas vēstnieces tvītu angļu valodā.

Pie tam aģentūra nodeva diplomātei "liesmainus sveicienus" no krimiešiem.

Выставка Крымская весна. 5 лет в родной гавани в помещении генерального консульства РФ в Даугавпилсе - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Krimas pavasaris" Daugavpilī: skandāls, kura nebija

Krima pievienojās Krievijai pēc referenduma 2014. gadā. Iedzīvotāju referendumā martā 96,77% Krimas Republikas un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju atbalstīja iestāšanos KF. Referendums notika pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014. gada februārī. Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas teritorijā.

Ukraina uzskata, ka Krima ir tās okupētā teritorija. Jāpiebilst, ka Maskava vairākkārt atgādinājusi: Krimas jautājumā ir pielikts punkts uz visiem laikiem.

Ziņu lente
0