Pozners par "Rossija RTR" aizliegšanu Latvijā: tātad, varasiestādēm ir no kā baidīties

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankas Российский тележурналист Владимир Познер
 Российский тележурналист Владимир Познер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizliegtais auglis ir salds, un Latvijas varasiestāžu telekanāla "Rossija RTR" retranslācijas aizliegums tikai palielina interesi par tā raidījumiem, uzskata Vladimirs Pozners.

RĪGA, 8. marts – Sputnik. Krievijas teležurnālists Vladimirs Pozners kritizēja Latvijas uzraugošās iestādes lēmumu, kurš aizliedza "Rossija RTR" retranslāciju valsts teritorijā dažu mēnešu laikā. Pēc Poznera domām, tas tikai palielina Latvijas skatītāju interesi par telekanāla raidījumiem.

Aizliegtais auglis ir salds, un aizliegt kaut kādu televīziju ir bīstami, paziņoja Pozners radio Baltkom ēterā.

"Kad aizliedz kaut kādu televīziju, slēdz to, tas ir vēl bīstamāk, jo ir zināms – aizliegtais auglis ir salds. Cilvēkam uzreiz kļūst skaidrs, ka ja jau aizliedz – tātad baidās, bet ja baidās – tātad, ir no kā baidīties. Cilvēki domā – tātad, tur saka kaut ko tādu, kas patiesībā var būt taisnība, bet mūsu varasiestādes no tā sargās," - pateica Pozners.

Viņš atgādināja situāciju ar ārvalstu medijiem PSRS laikos - "Amerikas Balss" un BBC klausījās miljoniem cilvēku, bet, kad parādījās Mihails Gorbačovs, kurš izsludināja publicitātes politiku, cilvēki pārstāja klausīties šīs radiostacijas.

"Jo viņi saprata, ka paši saņem to informāciju, kura ir," - paskaidroja Pozners.

Просмотр ТВ-передач - Sputnik Latvija
"Uzspļaut aizliegumam": Rīgas viesnīcā atklāts telekanāls "Rossija"

Iepriekš vēstīts, ka ceturtdien, 31. janvāri Latvijas Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) sēdē pieņēma lēmumu aizliegt Krievijas telekanāla "Rossija RTR" retranslāciju un programmu izplatīšanu Latvijas teritorijā.

Latvija uzskata, ka šis pasaukums ļaus pasargāt valsti no "Kremļa propagandas" un palīdzēs "aizsargāt informācijas telpu".

Komentējot situāciju, Krievijas vēstniecība šo aizliegumu nosauca par lielu pļauku vārda brīvībai Latvijā un negodīgas konkurences izpausmi mediju telpā.

Savukārt, runājot  par "Rossija RTR" translācijas aizliegumu Latvijā, Krievijas Valsts televīzijas un radio kompānijas (VGTRK) starptautisko attiecību direkcijas vadītājs Pjotrs Fjodorovs paziņoja, ka tas ir cenzūras mēģinājums, taču telekanāla skatītāji tik un tā atradīs iespēju to skatīties, jo pieejams internets, turklāt daudzi iegādājas satelīta TV.

Fjodorovs atgādināja, ka šāds lēmums nav pieņemts pirmo reizi, turklāt parasti Latvija izsaka pretenzijas nevis par ziņu izlaidumiem, bet gan diskusiju šoviem, kuros, pēc tās domām, nepareizi atspoguļoti kādi notikumi.

Генеральный директор МИА Россия сегодня Дмитрий Киселев на IV Восточном экономическом форуме во Владивостоке - Sputnik Latvija
Vārda brīvības gals un Eiropas pārvērtības: Kiseļovs par "Rossija RTR" aizliegumu Latvijā

Krievijas starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors un Krievijas Valsts televīzijas un radio kompānijas ģenerāldirektora vietnieks Dmitrijs Kiseļovs intervijā Sputnik komentēja Krievijas telekanāla "Rossija RTR" retranslācijas aizliegumu Latvijā.

D.Kiseļovs norādīja, ka tādas darbības nav savienojamas ar vārda brīvību. Vēl vairāk, tās skumji atspoguļo Eiropā notiekošās pārvērtības.

"Tas nav savienojams ar vārda brīvību. Ir skumji skatīties uz Eiropas transformāciju," – teica Kiseļovs.

Ziņu lente
0