Sistemātiski uzbrukumi toksiskā vidē. KF ĀM atmaskoja Parīzes spiedienu uz Sputnik

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nav iespējams no vienas puses cīnīties ar viltus ziņām, bet no otras – uzbrukt plašsaziņas līdzekļiem, uzsvēra Krievijas ĀM Informācijas un preses departamenta direktore Marija Zaharova.

RĪGA, 8. marts – Sputnik. Parīze iegremdējusi RT un Sputnik toksiskuma un neuzticības atmosfērā, Maskava pievērsīs EDSO uzmanību šādai nepieņemamai rīcībai, paziņoja brīfingā ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

"Kārtējo reizi mēs kļūstam par lieciniekiem tam, ka franču varasiestādes cenšas visādi ierobežot Krievijas mediju darbību valstī, vienkārši izdarot tiešu spiedienu uz to franču partneriem un veidojot apkārt Krievijas presei toksiskuma un neuzticības atmosfēru," - paziņoja viņa.

Zaharova raksturoja franču varasiestāžu uzvedību kā sistemātisku uzbrukumu Krievijas medijiem.

"Acīmredzot runa jau ir par sistemātisku uzbrukumu Krievijas medijiem Francijā. Nav iespējams no vienas puses cīnīties ar viltus ziņām, dezinformāciju, bet no otras – uzbrukt plašsaziņas līdzekļiem. Tā nemēdz notikt," - pateica diplomāte.

Viņa atgādināja, ka franču regulators pieprasa radiostacijai "Aligre FM" paātrināt vienošanās laušanas procesu ar Sputnik France. Maskava gaida vērtējumu šādai rīcībai no profila starptautisko organizāciju puses, paziņoja Zaharova.

Президент США Дональд Трамп во время пресс-конференции по итогам саммита с лидером КНДР Ким Чен Ыном в Ханое - Sputnik Latvija
Trampa reakcija uz Sputnik jautājumu izraisa ažiotāžu Rietumos

"Mēs vēlētos dzirdēt komentārus par šo situāciju arī no profila starptautiskajām struktūrām, tiesībsargājošajām NVO. Tāpat mēs iesniegsim šo materiālus EDSO. Mēs gaidām vērtējumu, cik likumīga ir tieša spiediena izdarīšana uz neatkarīgu radiostaciju, piespiešana paātrināt partnerattiecību laušanu ar Krievijas medijiem, vai tas ir vārda brīvības principa un preses neatkarības cieņas ievērošana," - uzsvēra Zaharova.

Iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja, ka viens no "dzelteno vestu" kustības līderiem Eriks Druē ir "sociālo tīklu produkts, kura aktivitāti atbalsta "pērkami profili sociālajos tīklos un troļļi", tostarp RT un Sputnik.

Maskava pauda nesaprašanu saistībā ar Makrona paziņojumu, paužot uzskatu, ka izdevumi varēja sagrozīt Francijas līdera sacīto. KF ĀM nosūtīja notu Francijas vēstniecībai ar lūgumu komentēt prezidenta sacīto. Sputnik un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana sakarā ar šo situāciju paziņoja, ka Krievijas mediji nepērk profilus sociālajos tīklos, apstiprinot, ka "dzeltenās vestes" patiešām mīl RT: protestu video tiek skatīti miljoniem reižu, savukārt telekanāla korespondenti iziet tiešraidē klātesošo ovāciju pavadījumā.

Ziņu lente
0