Krievijas karavīri: bruņutransportieri un kājnieki iemācijušies iznīcināt BPLA

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasБеспилотный летательный аппарат НАТО Global Hawk Block 40, архивное фото
Беспилотный летательный аппарат НАТО Global Hawk Block 40, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rietumu kara apgabala kareivji demonstrēja vienību mijiedarbību kaujai tuvos apstākļos: domājamā pretinieka gaisa un sauszemes uzbrukuma atvairīšanā piedalījās vairāki tūkstoši karavīru un vairāk nekā 300 smagās tehnikas vienības.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Krievijas armijas Rietumu kara apgabala motorizēto strēlnieku vienības ar bruņutransportieru atbalstu iemācījušās iznīcināt nosacītā pretinieka bezpilota lidaparātus, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu "Rossijskaja gazeta".

Rietumu kara apgabala vadība informēja, ka Voroņežas apgabalā bija organizētas vairāku posmu eksperimentālās mācības. Vispirms nosacītā pretinieka avangarda patruļas tika ievilinātas uguns "maisā", kur tās likvidēja artilērija. Pretinieks pacēla gaisā BPLA-kamikadze, kuru uzdevums bija atrast un iznīcināt komandpunktu.

Красная площадь в Москве - Sputnik Latvija
Viedoklis
Putina ilgā valsts

Ķīmiskās aizsardzības vienības piesedza mobilo štābu ar dūmu aizsegu, pa to laiku radioelektroniskās cīņas speciālisti bloķēja dronu vadības kanālus, bet motorizēto strēlnieku vienību kareivji ar viņu rīcībā nodotajiem ieročiem notrieca vairākus lidaparātus.

Izdevums vēsta, ka atvairīts arī kaujinieku uzbrukums štābam. Diversantus tēloja speciālo uzdevumu vienības kareivji no Tambovas brigādes.

Eksperimentālās mācības noritēja septiņas dienas Rietumu kara apgabala komandiera ģenerālpulkveža Aleksandra Žuravļova vadībā. Tās noslēdzās 24. februārī. Manevros piedalījās aptuveni 2 tūkst. karavīru un vairāk nekā 300 militārās tehnikas vienības.

Iepriekš vēstīts, ka Krievija veic plašu armijas, aviācijas un flotes bruņojuma uzlabošanu. Tiek ieviestas jaunas tehnoloģijas un bruņojums, tiek pārbaudīti pretinieka likvidēšanas jaunie līdzekļi.

Посадки вертолетов Ка-27 на палубы кораблей Балтийского флота - Sputnik Latvija
Video
"Aklā" nosēšanās: Krievijas AM demonstrēja Baltijas flotes aviācijas mācības

Piemēram, 2018. gada decembrī Krievijas Aizsardzības ministrija noslēdza ilgtermiņa līgumu par bruņoto spēku taktisko posmu pārvaldes vienotās sistēmas komplektu piegādi.

Krievijas jaunā kaujas pārvaldes vienotā sistēma aptver 11 apakšsistēmas, kas cita starpā ļauj kontrolēt radioelektroniskās cīņās sistēmas, artilēriju, PGA, inženiertehnisko un materiāltehnisko nodrošinājumu, kā arī vienotu informācijas tīklu, kurā integrēti dažādi sakaru līdzekļi.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksejs Krivoručko informēja, ka līdz šim kontrakti par tamlīdzīgu sistēmu izstrādi Krievijas vēsturē vēl nav noslēgti.

Ziņu lente
0