Maskavā nosaukta valsts, kura pirmā atcels sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Илья ПиталевКрасная площадь
Красная площадь  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc vēlēšanām Eiroparlamentā pieaugs politiķu skaits, kuri apzinās sankciju radīto kaitējumu, atzīmēja Krievijas parlamentārietis Dmitrijs Beļiks.

RĪGA, 13. februāris – Sputnik. Par pirmo ES valsti, kura atcels sankcijas pret Krieviju, visticamāk, kļūs Itālija, paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Dmitrijs Beļiks intervijā avīzei "Izvestija".

Рукопожатие - Sputnik Latvija
Rokas paspiež zem galda: sankcijas netraucē Polijai un Krievijai tirgot

Iepriekš Itālijā atvērās otra pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas pārstāvniecība.

"Šodienas protests sakarā ar DTR pārstāvniecības atvēršanu Veronā vienkārši izbalēs, ja tiks parakstīta vienošanās starp itāļu partiju "Ziemeļu līga" un "Vienotā Krievija" vai par sadarbību starp Sevastopoli un Veronu. Un tieši par šīm iniciatīvām mēs runājām tikšanās laikā ar Itālijas parlamenta deputātu Vito Komenčīni," - pateica deputāts.

Pēc Beļika sacītā, ja partijā "Ziemeļu līga" visi deputāti ir tādi kā Komenčīni, tad Itālija noteikti atcels sankcijas pret Krieviju. Pēc vēlēšanām Eiroparlamentā pieaugs politiķu skaits, kuri apzinās sankciju radīto kaitējumu, uzskata Beļiks.

"Mūsu kopīgā pozīcija: sankcijas – tā ir liela kļūda. Maijā notiks Eiroparlamenta vēlēšanas. ES vadība, kura iestājas par sankcijām pret Krieviju, var aiziet. Tagad pie varas Eiropā jānāk partijām un kustībām, kuras apzinās, ka pienācis laiks pielikt punktu šim pārpratumam – sankcijām," - uzsvēra Beļiks.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte iepriekš paziņoja, ka valdība strādās pie sankciju atcelšanas attiecībā pret Krieviju.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās, ņemot vērā krīzi Ukrainā. 2014. gada jūlija beigās ES un ASV no sankcijām vērstām pret atsevišķām fiziskām un juridiskām personām ķērās pie veselām Krievijas ekonomikas sektoriem. Tika ievestas sankcijas pret kompānijām, kas darbojās naftas nozarē, un Krievijas bankām. Bez tam rietumu valstis ieviesa aizliegumu noslēgt jaunus līgumus par ieroču un dubulto nolūku preču un tehnoloģiju importu un eksportu no ES uz Krieviju.

Флаг Италии - Sputnik Latvija
Politika
Itālija strādā pie sankciju atcelšanas pret Krieviju

Savukārt KF ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kuras ieviesa sankcijas. Tika aizliegts importēt gaļu, desas, zivis, jūras veltes, dārzeņus, augļus, piena produktus.

ES saista sankciju atcelšanu ar Minskas protokolu īstenošanu. Vienlaikus Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsver, ka Krievija nav pieminēta Minskas protokolos, un tajos noteikti uzdevumi Ukrainas valdībai, ko tā līdz šim nav izpildījusi.

Krievijas ĀM vadītājs uzsvēra, ka Krievija neplāno apspriest sankciju atcelšanas kritērijus. Viņš piebilda, ka Krievija neuzskata par aktuālu jautājumu par to, kad tiks atceltas Rietumu sankcijas pret Krieviju.

ES kārtējo reizi oficiāli pagarināja ekonomiskās sankcijas pret Krieviju līdz 2019. gada jūlija beigām.

Ziņu lente
0