Ukrainas sagrābtā zvejas kuģa "Nord" kapteinis atgriezies Krievijā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasКапитан крымского сейнера "Норд" Владимир Горбенко
Капитан крымского сейнера Норд Владимир Горбенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par "Nord" kapteiņa Vladimira Gorbenko atgriešanos mājās pastāstīja viņa māte: "Ciešanas un pārdzīvojumi ir palikuši pagātnē."

RĪGA, 12. februāris — Sputnik. Krievijas zvejas kuģa "Nord" kapteinis, ko pagājušā gada martā sagrāba Ukraina, ir atgriezies Krievijā, Krimā. Par to pastāstīja Jevgēņija Gorbenko, jūrnieka māte, vēsta RIA Novosti.

"Dēls ir mājās. Atgriezās jau sestdien. Jūtas normāli," – viņas teikto citēja Sputnik Igaunija.

Azovas jūras krasts Krimas pussalā - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Jūras terorisms": kam taisnība Azovas jūrā un kāds tam sakars ar ASV

Sieviete atklāja, ka dēls izskatās labi: "Stāsta, ka neviens viņam nav pāri darījis. Lūdza neuzdot jautājumus. Pats galvenais – dzīvs un vesels."

"Tagad mūsu ciešanas un pārdzīvojumi ir palikuši pagātnē," – piebilda kapteiņa māte.

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada 25. martā Krievijas zvejas kuģi Azovas jūrā sagrāba Ukrainas robežsargi. Uz tā atradās 10 ekipāžas locekļi. Pēc zināma laika diviem jūrniekiem izdevās atgriezties Krievijā, bet pārējie, tostarp arī kapteinis Vladimirs Gorbenko bija aizturēti Ukrainā. Par komandas locekļiem tika sastādīti administratīvie protokoli, bet V.Gorbenko tika inkriminēta "iebraukšanas un izbraukšanas kārtības pārkāpumi no pagaidu okupētās Ukrainas teritorijas ar mērķi nodarīt kaitējumu valsts interesēm."

Oktobrī Krievijas kuģa ekipāžas locekļi, izņemot kapteini, atgriezās mājās – Kijeva viņus apmainīja pret septiņiem ukraiņu jūrniekiem, kuri bija aizturēti Krievijā par malumedniecību.

Видеообращение двух освобожденных членов экипажа судна Норд, задержанного на Украине - Sputnik Latvija
Ukrainā aizturētā Krimas kuģa "Nord" ekipāžas locekļi: mūs atbrīvojuši no gūsta

2019. gada janvāra nogalē advokāts Maksims Mogiļņickis savā lapā Facebook informēja, ka Vladimirs Gorbenko ir pazudis. Viņš pieļāva, ka pie tā, iespējams, vainojami Ukrainas specdienesti vai radikālu nacionālistisko organizāciju pārstāvji. Par Vladimira Gorbenko pazušanu Zaporižjas apgabala Melitopoles pilsētas tiesībsargājošās iestādes ierosināja krimināllietu saskaņā ar pantu par tīšu slepkavību.

"Tā ir standarta procedūra cilvēka pazušanas gadījumā," – pastāstīja kapteiņa advokāts Aleksandrs Rudenko.

Ziņu lente
0